Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Başarır: Üç tane MHP’li milletvekili için inanılmaz iddialar var

CHP’li Başarır: Üç tane MHP’li milletvekili için inanılmaz iddialar var


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İlker Karagöz’ün FOX TV’de sunduğu Çalar Saat programına katıldı. Başarır ve Türkkan, haklarındaki fezlekelerin öne çekilerek gündeme alınması ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Başarır, MHP’li üç vekille ilgili inanılmaz iddialar olduğunu söyleyerek, “180 milyon dolarlık bir rektör ve Erzurum milletvekili arasındaki bir karapara iddiası yine iddia diyorum. Bakın, ben bir ceza hukukçusuyum. Herkes hüküm kesinleşene kadar masumdur. Ama böyle bir iddia var, tek bir soruşturma yok. Üç tane MHP’li milletvekili için inanılmaz iddialar var. Bir cinayet var. Tek bir soruşturma yok” ifadelerini kullandı.

‘1760 FEZLEKEDEN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU YANİ RESEN SORUŞTURMALAR’

Meclis’te 1760 fezleke olduğunu söyleyen Başarır, şunları söyledi:

“Aslında sorunun temeli de şuradan kaynaklanıyor. Savcıların ceza usul kanunu 160. maddesine göre resen soruşturma etkisi var. Yani bir suç olgusunu gördükleri zaman resen soruşturma yapabiliyorlar. Bu 1760 fezlekeden büyük çoğunluğu yani resen soruşturmalar. Bunların tamamı, eksiksiz muhalefet milletvekilleri için.

Bu dört buçuk yılda, beş yıla yaklaşıyoruz. Bir tek ortaya atılan iddialardan dolayı iktidar milletvekilleri için savcılarımız resen soruşturma yapıp bir fezleke yollamamış. Hep muhalefete yollamış. Bu büyük bir sıkıntı. İki dosyayı da ceza hukuku mantığıyla anlatmaya çalışacağım. Lütfü Bey’in dosyası zaten şikâyete bağlı bir suç.

Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir yönetim demokrasi olsun, otoriter yönetim olsun şikâyete bağlı suçtan dolayı bir milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmaz, bu bir. Benim olayım; biri para cezası biri hakaret. Suçun hiçbir unsuru oluşmamış. Söylediğim üç kelime var. ‘Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun’ diyorum.

‘YALOVA HALKININ İRADESİ GASP EDİLMİŞTİ’

Yalova’da dokuz duruşmayı takip ettik. Belediye başkanımız açığa alındı. Üç değişik rapor geldi. Üç değişik heyetten. Üçünde de suçsuz denildi. Dokuzuncu duruşmada hepimiz oturduk, kararı bekliyorduk. Artık bir karar vermesi gerekiyordu çünkü Yalova halkının iradesi gasp edilmişti. Bizle dalga geçer gibi duruşmayı dört ay sonrasına attı. Ara karar verdi. Kapıdan çıktık, duruşma salonunu terk ettik. Ve ‘Böyle adalet olmaz’ dedim.

‘CHP’Lİ BELEDİYEYİ DÜZCE’NİN AKP’Lİ BELEDİYESİ, AKRABASI YARGILIYOR’

AKP’nin hâkimi gibi davranıyorsunuz. ‘Yazıklar olsun’ dedim. Bunun üzerine Düzce Belediye Başkanı’nın akrabası, bakın bu da çok acı bir şey. CHP’li belediyeyi Düzce’nin AKP’li belediyesi, akrabası yargılıyor. Kalktı ve ‘Defol buradan’ dedi. Bunun üzerine ‘Yazıklar olsun’ diyerek çıktım. Benim suçum bu. Bunların hepsi iddia. Beş milyon dolarlık bir rüşvet sözleşmesi ortaya atıldı. Bir fezleke yok, soruşturma yok. Bakın, bırakın dokunulmazlığımızın kalkmasını…

‘ÜÇ TANE MHP’Lİ MİLLETVEKİLİ İÇİN İNANILMAZ İDDİALAR VAR’

180 milyon dolarlık bir rektör ve Erzurum milletvekili arasındaki bir karapara iddiası yine iddia diyorum. Bakın, ben bir ceza hukukçusuyum. Herkes hüküm kesinleşene kadar masumdur. Ama böyle bir iddia var, tek bir soruşturma yok. Üç tane MHP’li milletvekili için inanılmaz iddialar var. Bir cinayet var. Tek bir soruşturma yok. E bize niye geliyor?”(HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version