Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çavuşoğlu: Suriye ile üçlü görüşme şubat başında olabilir

Çavuşoğlu: İsveç'in iade ettiği Mahmut Tat listemizde değildi


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad ile yapacağı belirtilen üçlü görüşme hakkında konuştu. Çavuşoğlu, Ruanda ziyaretinde yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da katılacağı görüşmesi konusunda henüz net bir tarih olmadığını söyleyerek ”Şubat ayı başında bir görüşme söz konusu olabilir” dedi.

Çavuşoğlu, görüşmenin önümüzdeki hafta yapılması için bazı öneriler olduğunu ama bu tarihlerin kendilerine uymadığını söyledi.

ESAD RUS TEMSİLCİYİ AĞIRLIYOR

Şam-Ankara hattında 11 yıl sonra başlayan yumuşama sürecine arabuluculuk yapan Rusya’dan da, bugün Şam’a dikkat çekici bir ziyaret geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiyev ve beraberindeki heyetin, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüştüğü açıklandı.

İDDİA: GÖRÜŞME ANKARA’DA YAPILABİLİR

Öte yandan, Türkiye-Rusya-Suriye dışişleri bakanlarının görüşmesinin Türkiye’de yapılabileceği de iddia edildi. DW Türkçe’den Kıvanç El’e konuşan kaynaklar, ikinci toplantının Türkiye’de olması yönünde Türkiye’nin girişimlerinde yol alındığı bilgisini paylaştı.

Ankara ile Şam arasındaki normalleşme sürecinde, istihbarat birimlerinin görüşmeleri bir süredir devam ediyordu. Bakanlar düzeyindeki ilk resmi temas ise 28 Aralık’ta Moskova’da gerçekleşti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla bir araya geldi. Tarafların “mülteci sorununu ve Suriye’deki tüm terör örgütleri ile ortak mücadele çabalarını” ele aldığı açıklandı. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version