Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çavuşoğlu: Rusya’dan aldığımız gaz fiyatı üç katı geçti, dörde yaklaştı

Mevlüt Çavuşoğlu: İsveç’in iade ettiği kişi (Mahmut Tat) listemizde değildi


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ekonomi ve dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin Rusya’dan aldığı gaza ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, “Rusya’dan aldığımızı gaz fiyatı aşağı yukarı üç katı geçti, dörde yaklaştı. Bunu yansıtmamamız için devletimiz ilave tedbirler alıyor.” ifadelerini kullandı.

Rejimin haber ajansı AA’nın aktardığına göre Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Geçen hafta Afrika’daydık. Şimdi ABD’den geliyoruz, 3 şehri ziyaret ettik. Türkiye’ye çok büyük bir ilgi var. Yılbaşında Brezilya’daydık. Türkiye’nin izlediği dış politikayla ilgili çok merak ettikleri var ama hepsinin ortak noktası, ‘Bunları yaparsa Türkiye yapar, bunları ancak Recep Tayyip Erdoğan başarabiliyor’ anlayışı var.

Millet şuna şaşırıyor, tüm dünya biliyor. Türkiye enerji üretmiyor, Türkiye yeni Karadeniz’de gaz rezervleri buldu, yeni yeni petrol kuyuları açmaya başladık, keşifler yapıyoruz ama halen büyük bir bölümünü ithal eden ülkeyiz. Nasıl oluyor da Türkiye enerjide en önemli aktör haline geliyor. Bu işte yıllardır izlediğimiz stratejik akılcı politikalar sayesinde.

Şu anda dünyada herkesin derdi ‘bu kışı enerji sıkıntısı çekerek mi geçireceğiz, yoksa sıkıntı olmadan mı geçireceğiz.’ Avrupalıların şu anda merak ettiği soru bu değil mi? ‘Hadi bu kışı geçirdik, gelecek kış ne yapacağız’ diye en büyük endişe bu.

Türkiye’de bu sene buna rağmen doğal gaz olup olmayacağı yönünde endişe duyan var mı? Doğruya doğru. Evet fiyatlar yükseldi, dünyanın her yerinde yükseldi. Rusya’dan aldığımızı gaz fiyatı aşağı yukarı üç katı geçti, dörde yaklaştı. Bunu yansıtmamamız için devletimiz ilave tedbirler alıyor. Birçok ülke de umudunu bize ve Azerbaycan’a bağladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version