Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Canlı yayında nefret suçu: Turhan Çömez, yurt dışındaki öğretmenleri hedef gösterdi

Canlı yayında nefret suçu: Turhan Çömez, yurt dışındaki öğretmenleri hedef gösterdi


Necdet Kılıç’ın haberine göre, Halk TV’de yayınlanan ‘Kayda Geçsin’ adlı yayına katılan İYİ Partili Turhan Çömez, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’yı hedef alan konuşmasında sözü Fransa’daki eğitim şirketine getirdi. Paris merkezli eğitim şirketinin Mali’de Orizon okullarını işlettiğini hatırlatan Çömez, şirket yönetiminde yer alan Osman Çataklı üzerinden çeşitli suçlamalarda bulundu.

“NİYE KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARMADINIZ?”

Çömez, ‘’Bu okulların kurucusu kim; Osman Çataklı. Diğer isimler de bende var. Bu okulları Maarif Vakfı devraldı. Evraklarda siz bu ismi görmediniz mi? Bir işlem yapmadınız mı? Neden işlem yapmadınız?’’ sözleriyle okul yöneticilerini hedef aldı.

ÖĞRETMENLERİ ELİ KANLI TERÖR ÜYESİ İLAN ETTİ

Kendisinin yurt dışında gözaltına alınmasına atıf yapan Çömez, ‘’Bana bu zulmü layık gören devlet, neden bu adama bir şey yapmıyor? Bunca insanı katletmiş eli kanlı örgütün bir mensubu… Fransa’ya iki satır yazı yazılıp istenmez mi? Kırmızı bülten çıkartılmaz mı?’’ ifadelerini kullandı.

‘’ÇÖMEZ, SUÇ İÇİNDE SUÇ İŞLİYOR’’

Turhan Çömez’in hezeyan dolu sözlerini avukat Nurullah Albayrak, Bold Medya’ya değerlendirdi. Çömez’in ifadelerinin baştan sona nefret suçu olduğuna vurgu yapan Albayrak, konuşmadaki suç içeriklerini şu şekilde sıraladı: ‘’İsmi geçen kişiler ve bahsettiği okulların yöneticisi, öğretmenleri ve çalışanlarını darbeden ve ölümlerden sorumlu tutarak ‘aleni olarak iftira atmak’ suçunu işliyor. Ayrıca, mülkiyete el koyma hukuksuzluğunu överek ve takdir ederek suçu ve suçluyu övme suçu işliyor.’’

KENDİSİNİ ‘TERÖRİST’ YAPAN ERDOĞAN’I ALKIŞLIYOR

Çömez, aynı yayında kendisinin geçmişte Erdoğan yüzünden terörist yaftası yediğini hatırlattı. Ancak, Erdoğan’ın söylemleriyle başka insanları suçladı. Nurullah Albayrak, Çömez’in bu tutarsızlığını, şu sözlerle eleştirdi: ‘’Aynı Erdoğan’ın başkalarına terörist demesine destek vererek izahatlarının mantıksızlığını ve hukuksuzluğunu kendisi göstermiş oluyor.’’

BU SÜREÇTE ERDOĞAN’I DESTEKLEDİ

Turhan Çömez, devlet bütçesine 6 milyar lirayı aşkın yük getiren hukuksuzluğa da arka çıktı. Yurt dışındaki okullara siyasi baskılarla el konulmasını destekleyen Çömez, ‘’Erdoğan’ı takdir etmek lazım. 17-25 Aralık sonrasında o okulların devlete geçmesi için çalıştı’’ dedi.

Yurt dışında el konulan okulları yönetmek üzere kurulan Maarif Vakfı’na bu yıl 3,5 milyar lira bütçe ayrıldı. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, kurulduğu 2017’den bu yana Maarif Vakfı’na 6,2 milyar lira para aktarıldı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version