Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brezilya eski adelet bakanı Torres gözaltına alındı

Brezilya eski adelet bakanı Torres gözaltına alındı


Brezilya’nın başkenti Brasilia’da 8 Ocak’ta eski aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun destekçilerinin Kongre ve diğer remi binaları basmasının ardından hakkında gözaltı kararı çıkartılan, Bolsonaro döneminin son Adelet Bakanı ve ABD’ye gitmeden önce Brasilia Federal Bölgesi’nin eski Güvenlik Bakanı olan Anderson Torres ülkesinde gözaltına alındı. Yerel basın Torres’in bu sabah saatlerinde ABD’den ülkesine dönüşünde gözaltına alındığını duyurdu.

Brezilya’da Bolsonaro hakkında 8 Ocak’taki Kongre baskınını “kışkırttığı ve entelektüel lideri olduğu” suçlamasıyla soruşturma başlatılmasına karar vermişti. Yüksek Mahkeme emriyle aranan Torres ise baskına katılanlara “göz yummak” ve başkentin güvenlik şefi olarak en son görevinde “ihmal” ile suçlanıyor. Yeni Adalet Bakanı Flavio Dino Torres’in pazartesi gününe kadar teslim olması gerektiğini yoksa iade edilme işlemiyle karşı karşıya kalacağını söylemişti.

EVİNDE BELGE BULUNDU

Torres de dahil olmak üzere birçok iş adamı ve yetkili baskındaki rolleri nedeniyle soruşturuluyor. Polis perşembe günü Torres’in evinde arama yapmış ve seçim sonucunu tersine çevirmeyi amaçlayan bir karar taslağının yer aldığı bir belge buldu. Torres, “belgenin bağlamından koparıldığını ve atılmak üzere bir kutuda bulunduğunu” savunmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version