Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Boğaziçi’nde kadrolaşma hızlandı: ‘Kurum hafızası sıfırlanıyor’

Boğaziçi'nde kadrolaşma hızlandı: 'Kurum hafızası sıfırlanıyor'


Artı Gerçek – Türkiye’nin en köklü ve prestijli eğitim kurumlarından Boğaziçi Üniversitesi’nde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Melih Bulu’yu dışarıdan rektör olarak ataması ile başlayan ve Bulu’nun görevden alınıp yardımcısı Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Naci İnci’nin Ağustos 2021’de rektörlüğe atanmasıyla ivme kazanan kadrolaşma hız kesmeden devam ediyor. İnci yönetimi, kuruma yıllardır hizmet veren idari personeli de gerekçe göstermeden görevden alıp farklı birimlerde görevlendirmeye başladı.

Son örnek, yıllardır Güvenlik Şube Müdürü olan, 2021 yılında atanmış yönetim tarafından görevden alınıp İdari İşler Şube Müdürü olarak görevlendirilen Ejder Karahan ve Yabancı Diller Yüksekokulu (Yadyok) Yüksekokul Sekreteri Muzaffer Uzunoğlu oldu. Karahan’ın İdari İşler Şube Müdürlüğü’nden de alınıp Yapı İşleri’nde görevlendirildiği, emekliliğine dört ay kalan Uzunoğlu’nun yeni görev yerinin ise henüz belli olmadığı belirtildi.

‘EMEKLİ OL YA DA SÜRÜLÜRSÜN’ TEHDİDİ

Her ikisi de yıllardır Boğaziçi Üniversitesi’nde görev yapan Karahan ve Uzunoğlu’nun görevlerinden alınıp farklı pozisyonlarda görevlendirilmeleri, akademisyenler tarafından “atanmış yönetiminin kurum hafızasını sıfırlamak yönünde attığı bir adım” olarak değerlendirildi. Akademisyenler, pek çok idari çalışanın görevlerinden alınıp başka yerlerde görevlendirildiğini, yıllık izinlerini ve raporlarını kullanmalarına izin verilmediğini, bazı çalışanların “Emekli ol ya da sürülürsün” denilerek tehdit edildiğini de belirtti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version