Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birol Erdem’in beraat kararının gerekçesinde değişiklik, soykırımın ‘resmi’ itirafı olacak!

Birol Erdem’in beraat kararının gerekçesinde değişiklik, soykırımın ‘resmi’ itirafı olacak!


Yargıtay 9. Ceza Dairesinin beraat kararında Erdem’in, ‘örgütün hiyerarşisi içinde bulunduğu zaman dilimi itibariyle örgütün nihai amacını bilmediği gibi bu amacın kamuoyu tarafından da bilinmediği’ belirtiliyordu. Bu karar güncel yargılamaların neredeyse tamamının ‘beraat’le sonuçlanması anlamına geliyordu.

‘Tetikçi’ gazete çalışanı Nedim Şener’in bugünkü yaısına göre kararın haber olması üzerine, rejim yargısı harekete geçti ve ‘beraat’ kararının gerekçesi değiştirildi. Amaç, masum insanların beraat etmesinin, tahliye olmasının önüne geçmek. İşte bu ‘değişiklik’ AKP yargısının Hizmet Hareketi’ne uyguladığı ‘soykırım’ın somut delillerinden biri olarak tarihe geçecek.

Onbinlerce insanın tahliye olmasına neden olacak kararı ortaya çıkaran insan hakları hukukçusu Dr. Gökhan Güneş, Nedim Şener’in yazısıyla ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. “Bu kadarı da olmaz dediğimiz her şeyi yaptıkları gibi bir ilki daha yapıp, her kesin gözü önünde verdikleri kararı da değiştiriyorlar. Hukukun esamisinin okunmadığı ülke de bunun bilgisini de Nedim ve benzerleri üzerinden kamuoyuna duyuruyorlar!” diyen Güneş, şu paylaşımları yaptı:

  • Tarihte bir ilk olarak Yargıtay Ceza Genel Kurulu, göz göre göre resmi evrakta sahtecilik suçu işliyor. Yazılanlar doğruysa, en üst yargı mercilerinden biri olan Ceza Genel Kurulu Nedim Şener’in ‘bu konudaki yazıları üzerine’ kararını değiştiriyor ve bunu açıklama işini de yine Nedim’e havale etmiş görünüyor. Bu satırların yazılması bile Yargıtay için bir utanç kaynağıdır!
  • Sakladıkları Birol Erdem kararı nasıl ortaya çıktıysa, bu kararı değiştirdikleri de belge ve tanıklarıyla ortaya çıkacaktır. Nedim ve Zihni’nin paylaşımları bile tek başına bunun delilidir. Zira Çakır, kararın 21 üyeden 19’unun lehe oy kullanmasıyla çıktığını yazmıştı.
  • Kedinin fareyle oynadığı gibi Yargıtay’la oynayan Nedim’in bu yazısı üzerine bakalım Yargıtay ne yapacaktır? Yazıdaki gerekçeyle kararı değiştirip işlediği evrakta sahtecilik suçunu itiraf mı edecek, yoksa verdiği ilk kararın gerekçesini açıklama cesaretini gösterip bir nebze onurlu mu davranacaktır?
  • Birol Erdem kararı, yargı için adeta bir turnusol görevi görecek ve yargının tabutuna son çivinin çakılıp çakılmadığının resmi olacaktır. Buna karar verecek Yargıtay olacak ve bu kara lekeyle tarihe geçip geçmeme seçimini kendisi yapacaktır.

ÇİĞDEM KOÇ: KARARIN DÜZELTİLECEĞİNİ NEDİM ŞENER NASIL BİLEBİLİYOR?

Avukat Çiğdem Koç, “Hepsini geçtim de, kararın nasıl düzeltilerek(!) yazılacağını bu şahıs nasıl, nereden biliyor ve nasıl bu kadar fütursuzca duyurabiliyor? Yazık bu ülkeye, çok yazık!Haysiyetimizle oynamaktan başka nedir bu olanlar?” ifadelerini kullandı.

YALANSA SORUN VAR, DEĞİLSE BÜYÜK SORUN VAR!

Avukat Hasan Selçuk Turan, “Nedim Şener ya kendini bir şey sanıyor ki Yargıtay Ceza Genel Kurulu onu dinleyerek karar gerekçesini değiştiriyor, ya da biz Yargıtay’ı bir şey zannediyoruz. Yazdıkları yalansa ortada büyük bir sorun var, yalan değilse daha büyük bir sorun var.” dedi.

HUKUK YOK, ADALET YİTİK

Avukat Osman Zerey, “Yargı kimin ‘köpeğiydi?’ Nedim Şener’in emrine pardon yazısına göre; ‘Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararını değiştiriyor’ ve nasıl yazılacağını da Nedim Şener giller duyuruyor. Hukuk yok, Adalet yitik, insanlık bitik… Birol Erdem kararı değişirse, AKP ve ortağı Güçler, Türkiye’de yaklaşık 3 milyon insana mevcut yasaları uygulamayarak hatta tersine uygulayarak, ayrımcılık yaparak belli bir plan çerçevesinde ‘soykırım’ yaptığına dair bir delil daha oluşturmuş olacak.” yazdı.

FATİH ALKAN: ACINASI BİR DURUM

Avukat Fatih Alkan’ın paylaşımları ise şöyle: “… Bu meselenin nedim gibilere kadar düşmesi, gerçekten yargının kendisini sıfırladığını gösteriyor. Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemesi ayrımını bile bilmeyen bir bedbahtın yargıya ayar verdiğini düşünüp buna sevinmesi ise ayrıca acınası bir durum. (…) Eğer nedimin dediği gibi olursa akıbetleri perişan olacak. Nedimin meseleye bu kadar sevinmesinin nedeni de işte tam olarak bu. Onların cenahın, muhafazakar ve dindar bürokratlara gelecekte edeceği zulmü düşünüp seviniyor. Yargıtay aslında bu yönde bir ikilem yaşıyor. Nedimin dediği gibi çıkacak olan karardan rahatsız olan bürokratlar bastırırsa karar aynen çıkacak. Değilse Nedim’in dediği gibi.. Bekleyip göreceğiz. AİHM kararını da değiştiremeyeceklerine göre varsın istediklerini yapsınlar!”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version