Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir daha hakemler hakkımızı yerse, olacakların sorumlusu ben değilim

Bir daha hakemler hakkımızı yerse, olacakların sorumlusu ben değilim

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, kaybedilen Adana Demirspor maçının ardından “Bir daha hakemler Ankaragücü’nün hakkını yerse, bundan sonra olacakların sorumlusu ben değilim. Bir daha olursa nasıl bir tepki vereceğiz herkes görecek.” diye tepki gösterdi.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda Adana Demirspor’a 3-1 yenilen MKE Ankaragücü’nde kulüp başkanı Faruk Koca, “Bugün Ankaragücü, geçen hafta Adana Demirspor’un uğradığı mağduriyete uğradı.” dedi.

Koca, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak‘a verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Oyuncuları ve teknik heyeti tebrik eden Koca, şunları kaydetti:

“Bu oyunun hakkı bu sonuç değildi. Maalesef eğer futbolun geleceğini düşünüyorsak önce federasyon yetkililerinin, kulüp başkanlarının, futbolun paydaşlarının, hakemlerin meseleyi ve şapkayı önlerine koyup tekrar düşünmeleri lazım. Bugün çok ağır ifadeler kullanabilirim ama kullanmayacağım, sabrediyorum. Ben vicdan sahibi, gerçekten futbolun geleceğini düşünen kamuoyuyla futbol adamlarına bu maçın değerlendirmesini bırakıyorum. Biz bunu hak etmedik. Hak ettiğimiz tek şey oyuncularımın, teknik heyetin tebrik edilmesi. Biz hakemlere, bu futbolu yanlış yönlendiren paydaşlarına rağmen bu ligin en iyi oynayan takımlarından biriyiz ve en iyi yerde olacağımızı belirtmek isterim. Sadece bu maçın değerlendirmesini gerçekten futbolun geleceğini düşünen, bu iş için acı çeken kamuoyuna ve yöneticilere bırakmak istiyorum.”

Koca, “90 dakika, takım yenikken de taraftarımız takımı coşkuyla destekledi. Taraftarlar gelecekle ilgili karamsar olmasınlar. Geçen hafta Adana Demirspor’a yapılan muameleyi de şiddetle kınıyorum. Bunu da her platformda kınadım. Bugün Ankaragücü, geçen hafta Adana Demirspor’un uğradığı mağduriyete uğradı. Eğer bu böyle devam ederse tarihte görülmemiş büyük tepkilerle karşılaşacaklarını bilmelerini isterim. Kimseye yapılmasını istemiyoruz ama baktık ki yetkililer ve karar mercileri bu tavırlarına devam ediyor farklı yöntemlerin olacağını bilmelerini isterim.” ifadelerini kullandı.

İptal edilen gol hakkında A Spor’a açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, “Ankaragücü Başkanı Faruk Koca: “Bütün spor kamuoyu bugünkü haksızlığa tepki gösterdi. Bu kadar bariz yapılan yanlışlardan dolayı bütün takımın kaderiyle oynanmasına sessiz kalamayız. Hiçbir kulübü suçlamıyorum. Karar verenler biz değiliz. Bize yanlış yapıldı.” dedi.

Koca, “Bir daha hakemler Ankaragücü’nün hakkını yerse, bundan sonra olacakların sorumlusu ben değilim. Bir daha olursa nasıl bir tepki vereceğiz herkes görecek.” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ankaragücü’de Ali Sow, Benjamin Stambouli’ye yaptığı baskının ardından topu kazandı. Ali Sowe pasını ceza sahasına çıkardı ve Emre Kılınç topu ağlara gönderdi.

Golün ardından VAR hakemi Hakan Ceylan, maçın orta hakemi Burak Şeker’i pozisyonu incelemesi için uyardı. Burak Şeker kenara geldi ve bir süre pozisyonu monitörden izledi. Bu incelemenin ardından Ankaragücü’nün golü iptal edildi.

Ankaragücü cephesi, Adana Demirspor deplasmanında gollerinin iptal edilmesine tepki gösterdi ama karar değişmedi. Sosyal medyada ise Ankaragücü’nün golünün iptal edilmesi tepki çekti.

Öte yandan Ankaragücü’nün Adana Demirspor ile oynadığı maçın ilk yarısında Başkent ekibinin attığı iki gol de (Ali Sow, Emre Kılınç) ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version