Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BioNTech, Almanya’dan taşınacağı iddialarını yalanladı

BioNTech, Almanya'dan taşınacağı iddialarını yalanladı


– Alman Bild gazetesinin “Merkezi Mainz kentinde bulunan biyoteknoloji firması BioNTech’in Almanya’yı terk edeceği” iddiasının doğru olmadığı açıklandı. BioNTech Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Jasmina Alatovic, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, “Bild gazetesinin haberinin doğru olmadığını” söyledi. Alatovic, “(Haberin) Düzeltilmesini istedik. İngiltere’de ek yatırımlar planladığımız doğrudur. Bunun BioNTech’in Almanya veya dünya çapındaki merkezleri üzerinde hiçbir etkisi yoktur” dedi.

BILD, ‘COVID-19 KAHRAMANLARI BİLE ÜLKEYİ TERK EDİYOR’ DİYE YAZMIŞTI

Almanya’nın Bild gazetesinde dün yer alan haberde, Almanya’nın yeni yetenekleri ve yükselen markaları ülkede tutmakta zorlandığı belirtilirken, “Covid-19 kahramanları bile ülkeyi terk ediyor” başlığıyla Berlin yönetimi eleştirilmişti. Haberde, “Eskiden ‘Made in Germany’ bir kalite işaretiydi fakat bu artık değişti ve giderek daha çok şirket fabrikalarını ve araştırmalarını yurt dışında yapıyor. Ya da tamamen gidiyor. Son örnek Alman Covid-19 devi BioNTech” diye yazılmıştı.

BioNTech’in Alman bürokrasisi sebebiyle ülkeden ayrıldığı öne sürülen haberde, gazeteye konuşan 55 yaşındaki Profesör Dr. Özlem Türeci, “Almanya’daki siyasetçiler geçici çalışma şartları konusunda nihai karar vermeli” demişti. Türeci, “Avrupa’da biyoteknoloji ekosistemlerinin teşviki ve ilgili yönetmelikler ve yönergeler için ve araştırmanın finansmanıyla bunun uygulamaya daha hızlı dönüştürülmesi” gibi sebeplerin kararlarında etkili olduğunu belirtmişti.

6 OCAK’TA İNGİLTERE SAĞLIK BAKANLIĞI İLE PROTOKOL İMZALANDIĞI DUYURULMUŞTU

Bild’in haberinde Bayer gibi medikal devlerin de ilaç sanayilerini ABD ve Çin gibi ülkelere taşımayı düşündüğü belirtilmiş, Kimya devi BASF’ın da Çin’de yeni bir fabrika inşa ettiği ve Ludwigshafen’da yaklaşık 40 bin işçinin işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu vurgulanmıştı. Öte yandan, BioNTech, 6 Ocak’ta yaptığı açıklamada, İngiltere’de kanser tedavisi için bir AR-GE merkezi kurulmasına yönelik İngiltere Sağlık Bakanlığı ile anlaştığını duyurmuştu.

Türeci ve Şahin’in mRNA temelli aşıları, korona ve kanser dışında, alzheimer-demans, sıtma ve verem gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadelede de çözüm olma potansiyeli taşıyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version