Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Başbakanlık çalışanına işkenceyi İstihbarat Başkan Yardımcıları yapmış

Başbakanlık çalışanına işkenceyi İstihbarat Başkan Yardımcıları yapmış


ÖZEL HABER | TUNA YILDIZ

Tr724’ün birkaç gün önce gündeme getirdiği “Başbakanlık uzmanı Koçyiğit’e insanlık dışı işkence” başlıklı haberin ardından Türkiye’den onlarca bilge ve belge yağmaya başladı. Gelenresmi belgelerde Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit’e İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nda yapılan işkencecilerin isimleri görevlerine kadar ayrıntılı olarak yer alıyor. Koçyiğit tarafından, yargılandığı Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de sunulan resmi belgelerde, işkenceleri dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcıları Kerim Altıay ve Faruk Aydın’ın yaptırdığı bilgisine yer veriliyor.

Ayrıca Altıay ve Aydın’ın Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit tutuklandıktan sonra tutuklu kaldığı Sincan Kapalı Cezaevi, Kırıkkale Hacılar ve Keskin Cezaevleri’nde de birkaç kez ziyaret ederek yapılan işkenceleri anlatması halinde başına daha kötüsünün gelebileceği yönünde tehditler savurdukları kayıtlarda yer alıyor.

15 Temmuz hain darbe sonrasında ağır işkencelere maruz kalan isimlerden birisi de sosyal medya fenomeni ‘Fuat Avni’ye bilgi sızdırdığı gerekçesiyle istihbarat birimlerince evinin önünden kaçırılan ve günlerce işkence edilen Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit’ti. Koçyiğit ile ilgili havuz medyasında “itirafçı” olduğu iddiasıyla günlerce haberler yapıldı. Başbakanlık uzmanının Gülen Hareketiyle ilgili itiraflarda bulunduğu ve kendisinin sosyal medya fenomeni ‘Fuat Avni’ye bilgi sızdırdığını iddia ettiği dile getirilmişti. Ancak Koçğiyit’in sosyal medya fenomeni ‘Fuat Avni’ye bilgi sızdırdığı ya da söz konusu hesabın kullanıcılarından birisi olduğuna dair tek kelime bilgi, belge ve delil bulunmuyor. Yaklaşık 160 sayfalık iddianamede ‘Fuat Avni’ bilgisi yalnızca iki defa geçiyor. Koçyiğit’e de bu hesapla ilgili hiçbir bilgi sorulmuyor.

İSTİHBARAT MÜDÜRÜ SAVCILIK SORGUSUNA HUKUKSUZ KATILMIŞ 

Buna rağmen Koçyiğit ile ilgili havuz medyasında onlarca yalan haber ve bilgiye yer verildi. Gözaltı aşamasından tutuklanmasına kadar havuz medyasında günlerce haber konusu oldu. İşkence altında verdiği ifadeler de ‘itiraf’ adı altında Anadolu Ajansı’ndan servis edildi. Tr724, Başbakanlık uzmanı Koçyiğit’in yaşadığı süreçle ilgili önemli bilgilere ulaştı. Adli mercilere de ulaşan evraklarda, Başbakanlık uzmanı kendisine işkence yapan istihbarat görevlilerinin isimlerini ayrıntılı olarak ifadesinde geçiriyor. Koçyiğit avukatı aracığıyla mahkeme sunduğu ifadesinde, kendisinin kolluk birimlerinde hiçbir şekilde ifade vermediğinin altını çiziyor. İfade vermemesine rağmen kolluk birimlerinin önceden hazırladıkları sahte ifade metinlerini Ankara Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay’a sunduklarına vurgu yapıyor. Savcı Karabay tarafından hazırlanan iddianamede bu sahte ifade metinlerinden ibaret olduğuna dikkat çekiyor. Savcılık sorgusu esnasında CMK avukatının haricinde, savcının makamında eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Faruk Aydın’ın da hazır olduğu aktaran Koçyiğit, “Faruk Aydın bana istihbarat dairesinde işkence yapanların başında geliyor. Söz konusu Aydın, işkence yapmasının haricinde tutuklu bulunduğum Sincan ve Kırıkkale cezaevlerinde de defalarca gelerek beni tehdit etti. Yapılan işkencelerle ilgili kesinlikle kimseye bir şey anlatmamamı istedi. Aksi durumda başıma daha beterlerinin geleceği yönünde cezaevinde bana tehditler savurdu. Ben savcılık makamına sunulan ifade metinlerini kesinlikle kabul etmiyorum. Bana ait değil.” değerlendirmesinde bulunuyor.

İŞKENCE YAPIP ARDINDAN SAHTE DELİLLERDEN RAPOR HAZIRLAMIŞ 

Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit, dönemin İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Aydın’ın haricinde bir istihbarat görevlisinin daha ismini kayıtlara geçiriyor. Buna göre; Aydın ile birlikte üç gün boyunca Koçyiğit’e hukuksuz şekilde ağır işkenceler yapan kişi eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Kerim Altıay. Başbakanlık uzmanı, dairede işkenceleri yöneten kişinin de emniyet müdürü Kerim Altıay olduğuna dikkat çekiyor. Kendisini yüzünü ve sesini her ortamda hatırlayacağını kaydediyor. Yaşanılan süreçten sonra unutmasının da mümkün olmadığını dile getiriyor. İşkence yapılırken çevresindeki emniyet mensuplarının da “Kerim Müdürüm, Kerim müdürüm” diyerek çevresinde dolaştıkları bilgisini veriyor. Yine tutuklu bulunduğu cezaevlerine gelerek kendisini tehdit eden emniyet mensuplarından birisinin de Kerim Altıay olduğu söylüyor.

İŞKENCECİ MÜDÜRE KRİPTO DARBESİ! 

15 Temmuz sonrasında İstihbarat Dairesi’ndeki hukuksuz sorgulamalar Türkiye’nin hep gündemine geldi. Ancak bu işkence ve kötü muameleler ilgili adli ve idari hiçbir işlem yapılmadı. Aksine işkenceciler hükümet mensupları tarafından ödüllendirildi. İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcıları Kerim Altıay ve Faruk Aydın’ın kamuoyunda isimleri sürekli gündeme gelince Kerim Altıay önce Emniyet Genel Müdürlüğü eski Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcılığı’na atandı. Ancak Altıay’ın ismi illegal bir olaya karıştı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca “saadet zinciri” yapısıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kişilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ardından serbest bırakıldı. Ancak bu olay bütün meslek hayatına ağır bir darbe vurgu. Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Temsilciler Kurulu Üyesi de olan Altıay bu görevinden de istifa etmek zorunda bırakıldı. Ancak Emniyet Müdürü Faruk Aydın ise Altıay’ın aksine zirveye doğru tırmanmaya devam etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Erdal Çetinkaya’yı görevden alırken, yerine de Emniyet İstihbarat Başkan Yardımcısı Faruk Aydın’e getirdi. Aydın’ın MHP’ye yakın olduğu emniyet camiasında dilden dile dolaşıyordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version