Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Bozdağ, AYM’nin HDP kararını ‘isabetli’ buldu

Bakan Bozdağ, AYM'nin HDP kararını 'isabetli' buldu


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’nin kapatma davasında kararın seçim sonrasına ertelenmesi yönündeki talebinin Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmesi için “isabetli” yorumunu yaptı. Bozdağ, mahkeme kararı hakkında “Mahkeme isabetli bir karar vermiştir. Mahkemenin kararı kendi gündemiyle alakalı bir karardır. Doğru bir karardır” yorumu yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NA YANIT: YSK EN GÜVENİLİR KURUMDUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “YSK’ya güvenmiyorum” açıklamasına da yanıt veren Bakan Bozdağ, “Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye’nin güven noktasında en güvenilir kurumlarının başında gelir. Türk Seçim Kanunu’na göre seçimlerde hile ve hurda yapılması imkansızdır. Kim bunu söylüyorsa, şimdiden seçim yenilgisine bahane uydurmak için alt yapı oluşturuyordur. Seçimleri siyasi partiler yapar, YSK organize eder. Kılıçdaroğlu YSK’nın yapısının nasıl olduğundan da haberdar değil” ifadelerini kullandı.

‘HİÇBİR ANAYASADA SINIRSIZ KIYAFET HÜRRİYETİ YOKTUR’

Bozdağ, CHP ve İYİ Parti’nin başörtüsü ile ilgili önerisini ise şöyle değerlendirdi: “Onların önerisi çok farklı bir öneri. Dünyanın hiçbir anayasasında sınırsız bir kıyafet hürriyeti yoktur. Böyle bir hürriyet din ve vicdan hürriyetiyle irtibatlı olarak düzenlenemez. Muhalefet ‘ret’ bahanesi için önerge getirdi. Samimilerse, TBMM Genel Kurulu’nda desteklesinler.” (DHA)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version