Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babacan’dan ‘SİHA’ tepkilerine yanıt: Sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor

Babacan'dan 'SİHA' tepkilerine yanıt: Sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor


DEVA Partisi lideri Ali Babacan, SİHA üretimi yapan Baykar şirketine devlet tarafından milyon dolarlar aktarıldığı ve aynı imkanın diğer şirketlere verilmediği yönündeki sözleri ardından iktidar bloğundan gelen tepkilere yanıt verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Babacan, “Sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor dedi. Babacan paylaşımında “Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz.” dedi.

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi lideri Babacan, katıldığı bir podcast yayınında Baykar Teknoloji’nin ürettiği Baykar Teknoloji hakkında konuşmuş ve İHA ve SİHA’ların başarılı olduğunu ancak Baykar şirketine devlet tarafından milyon dolarlar aktarıldığını, paraların başka şirketlere verilmediğini söylemişti.

Devletin bu konuda fırsat eşitliği yaratması ve rekabeti desteklemesi gerekiyor diyen Babacan, Baykar Teknoloji hakkında şöyle demişti:

“Bu proje de öyle hale getirildi ki yani bu çok kutsal, dokunulmaz bak. Dokunanı mahvederiz falan filan. Kusura bakmayın ama biz dokunacağız.”

Bu açıklamanın ardından Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar başta olmak üzere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MHP lideri Devlet Bahçeli’den Babacan’a tepkiler geldi.

Şirketin Başkanı Selçuk Bayraktar da “Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version