Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avukat Tosun’u hedef gösteren Taşkaya hakkında iddianame


İSTANBUL – İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda Avukat Jiyan Tosun’u hedef gösteren Zafer Partili Adem Taşkaya hakkında iddianame hazırlandı.

Beyoğlu ilçesinin Taksim semtinde bulunan İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da gerçekleşen ve 6 kişinin yaşamını yitirmesine, 81 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıda Avukat Jiyan Tosun’u hedef gösteren Zafer Partili Adem Taşkaya hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Tosun, kendisini hedef gösteren Taşkaya hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, suç duyurusunun ardından Taşkaya’nın “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Hazırlanan iddianamede şu ifadelere yer verildi: “Adem Taşkaya’nın Jiyan Tosun’a ‘asılsız ifadelerle müştekiye onur, şeref ve saygınlığını zedeleyebilecek nitelikte somut fiil ve olgular isnat ettiği, bu şekilde hakaret suçunu işlediği, ayrıca somut olayın ve paylaşımın özellikleri değerlendirildiğinde, böyle bir durumda müştekinin kişisel veri niteliği taşıyan isim, soyisim ve mesleki bilgisinin paylaşılmasının, Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Yayma suçunu da oluşturacağı hususlarında kamu davası açmaya yeterli delil ve şüphe oluştuğu, şüphelinin aynı paylaşımla aynı müştekiye karşı birden fazla suçu gerçekleştirdiğinin iddia olunması nedeniyle fikri içtima hükümlerinin de değerlendirilmesi gerektiği anlaşıldı.”

İLK DURUŞMA 30 MAYIS’TA

Taşkaya’nın yargılandığı davanın ilk duruşması, 30 Mayıs’ta Küçükçekmece 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version