Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aslı Baykal milletvekilliği için AKP’ye haber gönderdi iddiası

Aslı Baykal istifa nedenini açıkladı: CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savruldu


Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın, CHP’den ağır eleştirilerde bulunarak istifa etmesinin perde gerisinde, milletvekili olma isteğinin olduğu öne sürüldü. Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, Aslı Baykal’ın son adımlarına ilişkin şu duyumunu köşesinden paylaştı: “Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın, AKP Antalya milletvekili listesinde birinci sırada aday gösterilmek için parti yetkililerine haber gönderdiğini duydum. Ama pek kabul görmemiş bu öneri. Ama durun bakalım, AKP burada bir yarar görürse birinci sıra değil ama seçilebilecek bir sıra önerebilir. Bilmiyoruz.”

BAYKAL-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’da Deniz Baykal’ı evinde ziyaret etmesine ilişkin ortalıkta dolaştırılan söylentiler de olduğunu vurgulayan Bursalı, bu konuda ise şunları yazdı:

“Üç gün önce Kılıçdaroğlu’nu Deniz Baykal’ın evinde gördük. Levent Gök ile birlikte. CHP’den ayrılıp düşman kesilenlerin açıklamalarına baktım. Deniz Bey üst üste ricalar olunca Kılıçdaroğlu’nu kabul etmiş! Öyle mi? CHP’ye düşmanlıkta sınır tanımadıkları için iktidar yandaşlarına, gazete ve ekranlarına bol malzeme vermenin dışında, bu dedikodunun aslı ne olabilir?

Büyük olasılıkla aileden bu seçimlerde yine bir milletvekilinin Antalya’dan listeye konulması arzusu arka planda olduğu duyumunu aldım. Kılıçdaroğlu mu ziyaret etmek istemiş veya Baykal’dan çağrı mı almış?! Üçüncü bir kişiye doğrulatamadım ama ikinci olasılık ağırlık basıyor.

BAYKAL, KIZININ MİLLETVEKİLİ OLMASINI İSTİYOR

Ve bu kez de arka planda Aslı Hanım’ın CHP’den adaylığı için üstelik liste başlığı söz konusu olmuş mu? Gerekçe var: Böylece Aslı Hanım’ın ortalığı karıştırmasının önüne geçilebilir düşüncesi. Deniz Bey bizzat onu milletvekili yapın demiş mi? Duyumuma göre evet.

Antalya CHP karşı. Aslı Baykal’ın CHP’de karşılığı koca bir sıfır. Ama görünen o ki politik hırsı arşı âlâda. Fakat bütün bu girişimleri politika hayatını başlamadan bitirmiş gözüküyor. AKP onu alıp CHP’ye karşı kullanmaktan bir yarar çıkarır mı, bilmiyorum. Pek de öyle gözükmüyor.”

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version