Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Askerlik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Askerlik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek


Artı Gerçek- TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda konuşan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, komisyon üyelerine, ‘Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Hamlesi’ konulu sunum yaptı. e-Devlet’in 6 BİN 700 dijital hizmet verdiğini söyleyen Koç, en geç önümüzdeki ay askerlik başvurusu işlemlerinin de dijital hale getirileceğini söyledi.

Ali Taha Koç’un konuya dair açıklamaları şöyle:

“Dijital Dönüşüm Ofisi olarak, sadece e-Devlet kapısındaki sunulan hizmetlerin sayısını artırmak değil, aynı zamanda kullanım miktarlarının artırılmasını istiyoruz.

‘BU AY YA DA GELECEK AY BU HİZMETİ AÇMIŞ OLACAĞIZ’

Vatandaşların e-Devlet hizmetine daha kolay ulaşması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl her erkek vatandaşımızın hayali olan askerlik hizmetini tamamen dijital hale getiriyoruz. Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz.

Gençlerimizi bundan sonra asker alma şubelerine götürmek istemiyoruz. Vatandaşlarımız yoklama sürecinden bakaya sürecine kadar her şeyi bilecekler. Bu ay ya da gelecek ay Savunma Bakanlığımızla birlikte bu hizmeti açmış olacağız. Bu da en fazla kullanılan hizmetlerden birisi olacak.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version