Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Antik Machu Picchu kenti süresiz olarak ziyarete kapatıldı

Antik Machu Picchu kenti süresiz olarak ziyarete kapatıldı


– Latin Amerika ülkesi Peru’da, eski Devlet Başkanı Pedro Castillo’nun Kongre’yi feshetme kararı üzerine azledilip cezaevine gönderilmesi sonrasında başlayan protestolar nedeniyle, antik şehir Machu Picchu süresiz olarak ziyarete kapatıldı. Antik kente giden yürüyüş parkuru da güvenlik gerekçesiyle kapalı. Karar, Turizm Bakanlığı’nın bölgede mahsur kalan 148’i yabancı toplam 418 turistin kurtarıldığını duyurmasının ardından geldi.

Cusco kentindeki yetkililer karara ilişkin yaptıkları açıklamada, “Ülkedeki ve bölgemizdeki sosyal durumu göz önüne alarak İnka yürüyüş parkuru ve Machu Picchu’nun 21 Ocak itibarıyla süresiz olarak ziyarete kapatılmasına karar verilmiştir” dedi.

DAHA ÖNCE DE MAHSUR KALAN TURİSTLER OLMUŞTU

Peru Kültür Bakanlığı, antik şehri ziyaret etmek için bilet satın alanların gösterilerin bitiminden sonra bir ay boyunca biletleri kullanabileceklerini veya para iadesi alabileceklerini duyurdu. Düzinelerce insanın ölümüne yol açan protestolar sırasında, Machu Picchu’ya giden tren raylarının hasar görmesinin ardından tren seferleri iptal edilmişti. Eylemler sebebiyle geçen ay da yüzlerce turist Machu Picchu’da günlerce mahsur kaldıktan sonra uçakla tahliye edilmişti.

EYLEMLER SÜRÜYOR

Ülkede geçen hafta binlerce eylemci devlet başkanı Dina Boluarte’nin istifası talebiyle “başkenti al” adı altında Lima’da gösteri düzenlemiş, eylemcilerle polis arasında Lima’da şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmalarda ülke genelinde en az üç kişi daha ölmüştü.

Peru’daki göstericiler Başkan Dina Boluarte’nin istifasını ve derhâl seçimlerin yapılmasını talep ediyor. Göstericiler aynı zamanda, isyan ve komplo suçlamalarıyla hapiste olan eski Devlet Başkanı Pedro Castillo’nun serbest bırakılmasını istiyor. Castillo ise hakkındaki suçlamaları reddederek hâlâ Peru’nun meşru lideri olduğu konusunda ısrar ediyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version