Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Annem karne hediyesi et aldı’ haberine soruşturma

İlkokul öğrencisi: Annem karne hediyesi olarak et aldı


Artı Gerçek – Kendisine mikrofon uzatan muhabire “Annem karne hediyesi olarak et aldı” şeklinde yanıt veren çocuğun annesi, haberi “Türkiye’de yoksulluğun geldiği durum” şeklinde servis eden gazetelerden yalanla siyasete malzeme yapılmaktan şikayetçi olacağını söyledi. Habertürk ise tartışma konusu olan haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) piyasaya taze karkas et satışı yapmayı planlaması hakkında haber yapmak için bir kasaba giren ve müşterilere soru soran Habertürk muhabirinin, mikrofon tuttuğu altı yaşındaki çocuğun cevabı tartışılmaya devam ediyor. Annesinin haberi yoksulluk üzerinden sunan gazetelerden şikayetçi olacağını açıklamasının ardından Habertürk yönetiminden de bir açıklama geldi. Açıklamada, “Haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Habertürk tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Habertürk TV’de 21 Ocak günü yayınlanan ve sosyal medyada çeşitli yönlerden tartışma konusu olan et fiyatlarına Et Süt Kurumu’nun (ESK) ithal et yoluyla fiyat müdahalesi haberinde kullanılan bir görüntü ve konuşmayla ilgili olarak haberde konuşan çocuğun ailesinin haberle ve muhabirimizle ilgili iddiaları Habertürk TV yönetimince değerlendirilmiş ve haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

İki gün önce, Habertürk’te et fiyatlarıyla ilgili yapılan bir haberde konuşan çocuğun sözleri gündem olmuş, haberde muhabirin soru sorduğu bir çocuk, “Annem karne hediyesi et aldı” demişti. Muhabir çocuğu ‘tebrik’ ederken kasap ise, “Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola” diyerek eti çocuğa uzatmıştı. Haberin sosyal medyada gündem olmasının ardından birçok vatandaş, çocuğun sözlerini “yaşanılan ekonomik krizin ülkeyi getirdiği nokta” olarak yorumlamıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version