Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amazon 18 bin kişiyi işten çıkarıyor

Amazon 18 bin kişiyi işten çıkarıyor


– Pandemi döneminde elde ettikleri aşırı kârı korumak için işçi çıkaran teknoloji şirketlerine dünyanın en büyük e-ticaret şirketi Amazon da eklendi. Şirkette geçen yıl kasım ayında başlayan ve daha önce 10 bin çalışanı etkileyeceği duyurulan tenkisat ve kemer sıkmanın boyutları giderek büyüyor.

Amazon CEO’su Andy Jassy’nin açıkladığı bilgi notuna göre, işten çıkarılacak Amazon çalışanı sayısının 18 bini bulması bekleniyor. Şimdiye kadar bir teknoloji şirketi tarafından açıklanan en kitlesel işten çıkarma dalgası olan bu karar, büyük ölçüde mağazaları ve şirket bünyesindeki teknoloji çalışanlarını etkileyecek.

TENKİSAT 18 OCAK’TA BAŞLIYOR

Şirket çalışanlarının işten çıkarmalara dair bilgi sızdırması üzerine açıklama yapan Jassy, “Normal şartlarda, işten çıkarmalardan etkilenen insanlarla doğrudan iletişim kurmadan bu tarz bilgileri kamuoyuyla paylaşmamayı tercih ettiklerinin” altını çizdi. Ancak basına sızan haberler yüzünden konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kalan Amazon CEO’su, “İşine son verilen çalışanlara 18 Ocak’tan itibaren bilgi verilmeye başlanacağını” duyurdu.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ PANDEMİ KÂRINI KORUMAYA ÇALIŞIYOR

Pandemi dönemindeki kapanma tedbirlerinin son bulması ve ‘eski alışveriş alışkanlıklarının’ geri gelmesiyle teknoloji şirketlerine olan talebin daralması, sektörde faaliyet gösteren pek çok şirketin arka arkaya kemer sıkacağını duyurmasına neden olmuştu. Facebook ve Instagram’ın çatı kuruluşu olan Meta’nın yaklaşık 11 bin çalışanını işten çıkarmasıyla başlayan dalga, Salesforce ve Vimeo’nun 10 bine yakın çalışanını işten çıkaracağını duyurmasıyla devam etmişti. Son olarak Twitter’ı satın alan Elon Musk da şirketin çalışanlarının yaklaşık yarısını işten çıkarmıştı.

Amazon da geçen kasım ayında duyurulan ‘kemer sıkma’ tedbirleri kapsamında pek çok deponun açılışını ertelemiş, işe alımları durdurmuş ve yavaşlayan talep nedeniyle kargo uçaklarında boş kalan yerleri satmaya başlamıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version