Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Altılı Masa ilk kez cumhurbaşkanı adayını konuşuyor

Altılı Masa ilk kez cumhurbaşkanı adayını konuşuyor


Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını ilk kez ele alması beklenen 11’inci buluşması İYİ Parti’nin ev sahipliğinde başladı. Saat 12.00’da başlayan toplantı öncesinde, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, diğer partilerin liderlerini parti genel merkezinin kapısında karşıladı.

Bugünkü toplantıda, cumhurbaşkanı adayının kim olacağının kararlaştırılması ve 30 Ocak’ta kamuoyuna açıklanacak olan ‘temel politikalar’ metni ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin temel ilkeleriyle ilgili çalışmaya da son noktanın konması hedefleniyor.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanının 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmelerin ilk tur çalışmaları Saadet Partisi ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim’de, CHP Genel Merkezi’nde yapılmıştı. Liderler son olarak 5 Ocak’ta Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelmişti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version