Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’da trendeki bıçaklı saldırıda öldürülenlerin kimliği açıklandı

Almanya'da trendeki bıçaklı saldırıda öldürülenlerin kimliği açıklandı


Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde, Kiel’den Hamburg’a giden bir banliyö treninin içinde yolculuk esnasında dün yaşanan bıçaklı saldırıda ölen iki kişinin kimlikleri açıklandı. Alman basını ölen iki kişinin birbirini tanıyan 16 yaşındaki bir genç kadın ve 19 yaşındaki bir erkek olduğunu duyurdu. Saldırıda çevredekilerce etkisiz hale getirilen saldırgan ve diğer yedi kişi de yaralanmıştı.

Alman basını 33 yaşındaki saldırganın 2014’te Gazze’den Almanya’ya gelen İbrahim A. adlı bir Filistinli vatansız olduğunu açıklamıştı. Savcılık İbrahim A.’nın saldırısının terörizmle bağlantılı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını duyurmuştu.

Alman Bild ve Welt gazeteleri olaydan sadece bir altı gün önce hakkındaki bir dava nedeniyle tutuklu yargılanan İbrahim A.’nın serbest bırakıldığını ve Filistinli saldırganın aralarında cinsel saldırı, kredi kartı hırsızlığı ve hırsızlık suçlarının olduğu en az 12 suç kaydı bulunduğunu yazdı.

Gözaltına alınan İbrahim A.’nın saldırıyı gerçekleştirme nedeniyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Perşembe günü Schleswig-Holstein eyaleti parlamentosunda saldırıda ölen iki kişi için saygı duruşunda da bulunuldu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version