Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’da bir kişi daha Rus casusu olduğu şüphesiyle tutuklandı

Almanya'da bir kişi daha Rus casusu olduğu şüphesiyle tutuklandı


– Ukrayna’daki savaş devam ederken, istihbarat savaşları da kızışıyor. Almanya’da geçen yıl sonunda Alman vatandaşı bir kişinin Rusya adına casusluk yaptığı suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, bir kişi daha aynı şüpheyle tutuklandı. Almanya Başsavcılığı dün yaptığı açıklamada, bir Alman vatandaşının Rusya’ya istihbarat iletmek için Almanya Dış İstihbarat Servisi’nin (BND) bir çalışanıyla işbirliği yaptığı ve vatana ihanet ettiği gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu.

ARALIK AYINDA TUTUKLANAN CASUSUN İŞBİRLİKÇİSİ

Savcının yaptığı açıklamada, adının Arthur E. olduğu belirtilen kişinin pazar günü ABD’den Almanya’ya geldiği Münih havalimanında tutuklandığı belirtildi. Arthur E.’nin aralık ayında Rusya adına casusluk yaptığı şüphesiyle tutuklanan Alman Dış İstihbarat Servisi (BND) çalışanı Carsten L.’nin ortağı olduğu düşünülüyor.

Savcı, soruşturmanın BND ve ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile yakın işbirliği içinde yürütüldüğünü söyledi. Açıklamaya göre, Alman istihbarat çalışanı olmayan Arthur E.’nin, Carten L.’den aldığı bilgileri Rus istihbaratına aktardığı düşünülüyor.

SON BİR AYDA İKİNCİ TUTUKLAMA

Bir Alman istihbarat çalışanının vatana ihanetten tutuklandığı 2014’ten bu yana bir ay içinde iki kişinin tutuklanması uzmanlar tarafından Ukrayna’daki savaşın bir yansıması şeklinde değerlendiriliyor. 2014’te adı Markus R. olarak açıklanan kişi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’na (CIA) sırları ifşa ettiği için 2016 yılında sekiz yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Olay, o dönemde yakın müttefikler olan Berlin ve Washington arasındaki ilişkilerin soğumasına neden olmuştu. Geçen yıl sonunda Arthur E.’nin tutuklanmasından birkaç gün sonra ise Avusturya, Rusya için casusluk yaptığından şüphelendiği 39 yaşındaki bir Yunanistan vatandaşını teşhis ettiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version