Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya güne panikle başladı: ‘Kimyasal saldırı planlayan İranlı’ yakalandı

Almanya güne panikle başladı: 'Kimyasal saldırı planlayan İranlı' yakalandı


– Almanya polisi, ülkede biyolojik silahla saldırı düzenleme hazırlığında olduğu gerekçesiyle 32 yaşındaki bir İranlının gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, söz konusu kişinin Castrop-Rauxel kentindeki evinde siyanür ve risin maddelerinin bulunduğu belirtildi.

Düsseldorf Başsavcılığı ile Recklinghausen ve Muenster emniyet teşkilatlarından yapılan ortak açıklamada, “Zanlının, İslamcı motivasyonlu bir saldırı düzenlemek amacıyla siyanür ve risin alarak devleti tehlikeye atacak ciddi bir şiddet eylemi planladığından şüpheleniliyor” denildi.

KİMYASALA KARŞI KORUYUCU GİYSİ İLE GİTTİLER

Soruşturma kapsamında adamın evinde arama yapıldığı belirtilirken, Alman basını da ağır silahlı ve kimyasal maddeye karşı koruyucu giysilerle baskın yapan polislerin fotoğraflarını paylaştı. Eve itfaiye araçlarıyla giden polisler, ismi açıklanmayan zanlı ile evde bulunan erkek kardeşini de gözaltına aldı.

Alman basınında yayımlanan fotoğraflarda, zanlıların iç çamaşırlarıyla apar topar gözaltına alındığı görüldü.

SAĞLIK DANIŞMANLARI GÖTÜRÜLDÜ

Baskın esnasında olası bir kimyasal saldırıya karşı önlem olarak, olay yerine Robert Koch Enstitüsü’nden danışmanların götürüldüğü de belirtiliyor.

‘YABANCI İSTİHBARAT SERVİSİNDEN İHBAR’ İDDİASI

Bild gazetesinin haberine göre, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin İçişleri Bakanı Herbert Reul, zanlı hakkında kısa süre önce ciddi bir ihbar alındığını söyledi. Bild gazetesi ise ihbarın yabancı bir istihbarat servisinden geldiğini yazdı.

AYRINTILAR AÇIKLANMADI

Öte yandan, biyolojik saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen zanlının kendisine herhangi bir hedef belirleyip belirlemediği, söz konusu saldırıyı ne zaman düzenlemeyi planladığı gibi ayrıntılar da basına açıklanmadı.

RİSİN: EN GEÇ 72 SAAT İÇİNDE ÖLDÜREN MADDE

Risin isimli madde, ne kadar alındığına bağlı olarak 36 ila 72 saat içinde ölüme yol açıyor. Belirtiler, baş ağrısı ve kramptan böbrek ve karaciğer yetmezliğine uzanıyor. Maddenin bilinen bir panzehri de yok.

Almanya’da “devleti tehlikeye atacak ciddi bir şiddet eylemi hazırlığı” suçlaması, 10 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Son baskın ise ülkede aşırı sağcı bir grubun 25 üyesinin, ‘darbe’ girişimi suçlamasıyla tutuklanmasının ardından geldi. (DIŞ HABERLER)

* Fotoğraflar Bild gazetesinden alınmıştır.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version