Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya Dışişleri’nin leoparlı Lavrov mesajı Afrika ülkelerini kızdırdı

Almanya Dışişleri'nin leoparlı Lavrov mesajı Afrika ülkelerini kızdırdı


Ukrayna’ya Leopard 2 (Leopar) tankları gönderme kararı alan Almanya’nın Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile alay ettiği bir mesaj tepki çekince bakanlık özür dilemek zorunda kaldı.

Bakanlık 26 Ocak tarihli Twitter mesajında Lavrov’un Güney Afrika ziyaretine atıfla “Lavrov Afrika’da. Ama leoparları görmek için değil, Ukrayna’nın ortaklarının ‘Rus olan her şeyi yok etmek istediğini’ iddia etmek için. Ancak elinde hiçbir kanıt yok” dedi.

Mesaj birçok Afrikalı üst düzey yetkilinin tepkisini çekince Almanya Dışişleri Bakanlığı özür dilemek zorunda kaldı. Zira Afrika’ya sadece safariye katılmak ve vahşi hayvanları görmek için seyahat edildiği çok sayıda Afrikalının tepki gösterdiği basmakalıp bir düşünce.

AFRİKA BİRLİĞİ SÖZCÜSÜ: BAERBOCK DA MI HAYVANLARI GÖRMEYE GELMİŞTİ?

Afrika Birliği Dönem Başkanı Sözcüsü Ebba Kalondo, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un bu ay Etiyopya’daki Afrika Birliği genel merkezini ziyaret ettiğinde “hayvanları görmeye gelip gelmediğini” sordu ve “Yoksa Afrika Kıtası, insanları ve yaban hayatı sizin için bir şaka mı?” diye yazdı.

‘KORKUNÇ BİR KLİŞE’

Carnegie Uluslararası Barış Vakfı Afrika Programı Başkanı Zainab Usman da tweet’in “iyi görünmediğini” söyledi. Usman “Bir Avrupa savaşında rakibe jeopolitik üstünlük sağlamak için korkunç klişeleri kullanmak size hiçbir Afrikalı dost kazandırmaz. Daha iyisini yapın!” dedi.

Almanya Dışişleri ofisi daha sonra tepki veren isimlerden Afrika Birliği sözcüsüne yanıt mesajında kullandığı ifade nedeniyle özür diledi. Açıklamada “Mesaj anlaşıldı ve özür dileriz. Afrikalı ortaklarımıza değer veriyoruz. Mesajımız hiçbir şekilde saldırı amaçlı değildi. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü emperyalist saldırı savaşını haklı çıkarmak için kullandığı yalanları haykırmak istedik” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version