Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Türk Büyükelçisini çağırıp nota verdi: Sürgün avı ve nefret söyleminin Almanya’da yeri yoktur.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Türk Büyükelçisini çağırıp nota verdi: Sürgün avı ve nefret söyleminin Almanya’da yeri yoktur.


Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türk Büyükelçisi’ni çağırıp, Neuss’ta yaşanan olaya dikkat çekerek, nota verdi. “Sürgün avı ve nefret söyleminin Almanya’da yeri yoktur.” dendi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya’nın Türkiye Büyükelçisini çağırıp nota verdi. Nota, AKP’li Mustafa Açıkgöz’ün Neuss’ta katıldığı toplantıda ‘nefret suçu’ oluşturacak sözler sarf etmesi üzerine verildi.

NEFRET SÖYLEMİNİN ALMANYA’DA YERİ YOKTUR

Almanya Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Türk Büyükelçiliğini görüşmeye davet ettik. Neuss’ta bir Türk milletvekilinin sarf ettiği sözler tekrarlanmamalı. Sürgün avı ve nefret söyleminin Almanya’da yeri yoktur.”

SEÇİM ÇALIŞMASI İÇİN İZİN ALMAK ZORUNDA

Bakanlığın kamuoyuyla paylaştığı ikinci tweet’te ise şöyle denildi:

“Görüşmemizde, ülkemizde bir yabancının seçim kampanyası yapabilmesi için önceden bilgi vermesi ve bunun tarafımızca onaylanması gerektiğini açıkça belirttik. Türk temsilciler oyunu kuralına göre oynamak zorundalar. Aksi halde bunun doğuracağı sonuçları incelemeliyiz.”

NE OLMUŞTU?
13 Ocak tarihinde, Düsseldorf iline bağlı Neuss’ta, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Almanya’daki yapılanması olan Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği toplantıda konuşan Açıkgöz, Kürtleri PKK olarak, Gülen hareketini de “F.TÖ” olarak tanımlayarak, muhaliflere Almanya’da yaşam hakkı tanımayacaklarını söylemişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version