Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Alman süper model Tatjana Patitz 56 yaşında öldü

Alman süper model Tatjana Patitz 56 yaşında öldü


– 90’ların en önde gelen süper modelleri arasında gösterilen Tatjana Patitz’in 56 yaşında meme kanserinden öldüğü açıklandı. Döneminin en çok kazanan isimlerinden biri olan Patitz, Duran Duran ve George Michael’ın kliplerinde rol almasıyla hatırlanıyordu.

Tatjana Patitz, 1980’ler ve 1990’ların en çok satan moda dergilerinin kapaklarında boy göstererek adını duyurduktan sonra dünyaca ünlü müzisyen George Michael’ın ünlü ‘Freedom ’90’ klibinde rol alarak adını unutulmazlar arasına yazdırmıştı. Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista ve Christy Turlington ile birlikte Vogue dergisinin kapağına verdiği poz ise onu 1990’lı yılların ‘beş gerçek süper modelinden’ biri yaptı.

‘GİZEMLİ, ÇEKİCİ VE ULAŞILMAZ’

Condé Nast’ın içerik sorumlusu ve dünyaca ünlü moda dergisi Vogue’un küresel yazı işleri direktörü Anna Wintour, süper modelin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, “Tatjana her zaman Avrupa’da şıklığın sembolüydü” dedi. Wintour, Patitz’in göz önünde olmamasının ona “gizemli, çekici ve ulaşılmaz” bir hava kattığını belirtti.

PETA İÇİN VERDİĞİ POZ UZUN YILLAR KONUŞULMUŞTU

Almanya doğumlu süper model, İsveç’te büyüdükten sonra hayatının büyük bir bölümünü Kaliforniya’da geçirdi. Efsanevi fotoğrafçı Peter Lindbergh’in 1988’de fotoğrafını çekmesiyle modellik kariyerine başlamıştı. Tatjana Patitz’in hayvan hakları örgütü PETA’nın 1994’te moda sektöründe hayvan kürklerinin kullanılmasına karşı düzenlediği bir kampanya için Emma Wiklund, Heather Stewart-Whyte, Fabienne Terwinghe ve Naomi Campbell ile birlikte verdiği ünlü poz, uzun yıllar konuşulmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version