Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akşener: Seçimden birinci parti çıkıp, başbakan olacağım

Akşener: Seçimden birinci parti çıkıp, başbakan olacağım


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen mahkumiyet ve siyasi yasak kararına ilişkin 12 Eylül dönemine atıf yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Bugün yargı o günden daha vesayet altında. Daha fazla emir komuta zincirinin içinde” dedi. 5 yıl önce kurulan İYİ Parti’nin siyasette dengeleri değiştirdiğini belirten Akşener, önümüzdeki seçimi mutlaka kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

İYİ Parti Muğla İl Kongresi’ne katılan Akşener’in konuşması özetle şöyle:

VAY BE NEREDEN NEREYE: Vay be! Nereden nereye. 5 yıl önce bir parti kurmak için yola çıktığımızda ‘Bu partiyi kurdurmazlar’ denildi. ‘Hayır, bu partiyi ne yaparsanız yapın kurarız. Millet iradesi İYİ Parti’yi kurma kararı vermiştir. Elinizden geleni yapın da görelim’ dediniz ve başardık, başardınız.

TEK ADAMLIĞIN TÜRKİYE’Yİ GERİYE GÖTÜRECEĞİNİ BİLDİK: (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) Bugün yaşanan bütün bu çirkinliklerin, bütün bu yanlışlıkların, bugün Türkiye’den kaçmak için Almanca öğreten doktorların olacağını öngördük. Gençlerin umutsuzluğunun ne hale geleceğini öngördük. Kayırmanın, liyakatsizliğin, hırsızlığın, çarpmanın, çırpmanın nasıl olacağını öngördük. Tek adamlığın, Türkiye’nin iyi-kötü geldiği demokrasi mücadelesinde, demokrasinin iyi-kötü getirildiği noktadan daha geriye gideceğini bildik. Onun için 2017’de cansiperane çalıştık. Bizim arkadaşlarımız dövüldü. 2017’de Kocaeli’de yaptığımız hayır mitingte, lokma dağıtan kadınlarımızı dövdüler. Kadınlarımızın eline, yüzüne kızgın yağ attılar.

HEDEFİM ÖZELLİKLE İSTANBUL’DU: İYİ Parti, stratejik düşünmenin öne konduğu bir partidir. Onun için 31 Mart’a ittifak halinde gitmeyi sizlerin önerisiyle CHP’ye teklif eden bir aklın temsilcileriyiz. Benim özellikle hedefim İstanbul’du. Bu çarpma çırpma eylemlerinin odağında olan, kayırmacılığın dibine gelinmiş, sizin haklarınızın hoyratça yandaşlara dağıtıldığı bu harami düzenin, helal oylarınızla sandıkta yıkılabilmesi için özellikle büyükşehir belediyelerinin alınması sağlamaktı” dedi.

İSTANBUL AĞABEYİ KAHRETTİ: Türkiye’ye sesleniyorum; ey milletim, kapatın gözlerinizi. İYİ Parti kurulmasaydı, bu saygı değer kardeşlerim direnmemiş olsaydı, bugün 13. Cumhurbaşkanı altılı masanın olacağını diyebilir miydik? Bugün Türkiye’de neler konuşuluyor olacaktı? Biz rahat bozan bir partiyiz, biz yanlışlıkların üzerine giden bir partiyiz. Aynı zamanda çözüm üreten bir partiyiz. İYİ Parti olmasaydı, bu ittifak olmasaydı İstanbul alınabilir miydi? Bazılarının sinir sistemi bu derece bozulabilir miydi? İstanbul alındı, Ankara alındı. 11 büyükşehir alındı. Ama İstanbul ağabeyi kahretti. Çok fena oldu.”W

YARGI, EMİR-KOMUTA ZİNCİRİNİN İÇİNDE: 1998, Sayın Erdoğan okuduğu bir şiir sebebiyle mahkemeye çıktı ve mahkum oldu. Görevden gitti ve 3-4 ay civarında hapis yattı. O hapse giderken Saraçhane’de büyük bir kalabalık vardı. Karşınızda duran Genel Başkanınız da oradaydı. İmamoğlu’nun davasının görüldüğü gün yine Saraçhane’ye gittim. Bugün yargı 12 Eylül döneminden daha vesayet altında. Daha fazla emir komuta zincirinin içinde.

EY BUGÜNÜN ZORBALARI, HIRSIZLARI BİZİ İYİ TANIYIN: Ey bugünün şımarıkları, bugünün zorbaları, bugünün hırsızları, bugünün korkakları; bizi iyi tanıyın, bizi iyi bilin. 2023’te yapılacak o seçimi kazanmak zorunda olduğumuzu bilenleriz. Vallahi başaracağız, billahi başaracağız. Biz başaracağız! İddia ediyorum, bu seçimi alacağız. ‘Başbakan Meral’ diyorsunuz ya, neden başbakanlığa aday olduğumu anladınız mı? İşte bu feragattır ama aynı zamanda bir iddiadır. Sizden istediğim şudur değerli arkadaşlarım; birinci parti çıkacağız ben de başbakan olacağım. Onunla, bununla anlaşarak değil. Onunla, bununla kapı arkalarında ahbaplık ederek değil, ondan bundan bir şey isteyerek değil. Kendimiz, irademizle, gücümüzle milletimizi ikna ederek birinci parti çıkacağız inşallah.
(HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version