Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akşener: Kimseyle pazarlık etmedim, bedavadan başbakanlık istemiyorum

Akşener: Kimseyle pazarlık etmedim, bedavadan başbakanlık istemiyorum


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Samsun 3’üncü Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Hafta içinde çıkan, CHP ile ‘fiili başbakanlık’ anlamına gelecek yetkileri genişletilmiş tek cumhurbaşkanı yardınmcısı konusunda pazarlık yapıldığı haberlerine gönderme yapan Akşener, bu iddiaları yalanladı ve “Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum. Kimseyle de pazarlık etmedim, etmem. İYİ Parti birinci parti çıkacak” dedi.

Konuşmasında yerel seçimlerde CHP ile birlikte yaptıkları Millet İttifakı’na değinen Akşener, teklifin kendilerinden geldiğini ve fedakarlıkta bulunduklarını söyledi:

“Seçime girdik, grup kurduk, bugünkü zulüm iktidarının Meclis’teki gücü bitti. Meclis’teki çoğunluğu bitti. Sonrasında 31 Mart’ta CHP ile ittifak yaptık. Bizim teklifimizle yaptık, biz yaptık. Türkiye’deki her bir ferdin umudu ayağa kalksın diye yaptık. O masaya oturduğumuzda feragatta ve fedakarlıkta bulunduk.”

“Ben arkadaşlarıma şu talimatı verdim: İki siyasi parti müzakere yapıyor. Türkiye mi İYİ Parti mi diye bir soruyla karşı karşıya kaldığınızda Türkiye’yi tercih edeceksiniz dedim. Sonuç ne oldu 11 büyükşehir, özellikle İstanbul ve Ankara alındı.” ( HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version