Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akşener: “14 Mayıs Milat Olacak”


Partisinin Diyarbakır 2. Olağan İl Kongresi’ne katılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs’ın “iyiliğin miladı” olacağını söyledi. Akşener, “bir yanda Türkiye’de suç işleme özgürlüğü olanlar ve diğer yanda nefes alması suç olanların” olduğunu ifade etti.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen İyi Parti Diyarbakır İl Teşkilatı 2. Olağan Kongresi’nde konuşan Genel Başkan Meral Akşener, İyi Parti’yi Türklerin ve Kürtlerin kurduğunu söyledi. Devletin zorbaların elinde kaldığını savunan Akşener, Türkiye’nin AKP’li olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayrıldığını savundu.

“Kendini ağa, milleti de maraba gören çirkin bir anlayışın” var olduğuna değinen Akşener, “Milletin iradesini tek bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştıran ucube bir sistem var. Bugün devlet zorbaların eline kalmıştır, bugün bayrak şuursuzların eline kalmıştır. Bugün artık ülkemizde Türk Kürt yok, Sünni Alevi yok, sağcı solcu yok. Bugün artık Türkiye’de AK Partililer ve diğerleri var. Bir yanda suç işleme özgürlüğü olanlar var bir yanda nefes alması suç olanlar var” dedi.

1920’ye atıf

Akşener, milletin açlıkta, mutsuzlukta eşitlediğini ifade ederek, “Sayın Erdoğan ve arkadaşları yolsuzluğu, yasakları, yoksulluğu kaldırmak için demokrasi trenine binmişlerdi ama sonra ne oldu ilk durakta o trenden indiler” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 1920 tarihine atıfta bulunan Akşener, bu tarihin öneminin bilinmediğini savundu. Akşener, Cumhuriyet’in ilan edildiği 1923’e de dikkat çekerek, şunları söyledi: “1920’nin kıymetini bilemedik 2020’yi kaybettik, 1923’ün kıymetini bilemezsek 2023’ü kaybederiz. Bu cendereden çıkışımızın tek yolu, konuşan bir Türkiye, konuşan bir millettir.”

“14 Mayıs Milat Olacak”

Akşener’in gündeminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı seçim tarihi olarak işaret etmesi de vardı. 14 Mayıs için “Mukaddes bir milat” tanımlaması yapan Akşener, “İyilik memleketin her yerine ulaşacak. 14 Mayıs işte bunun miladı olacak. Kurtla öldüren, çobanla yiyen, sahibiyle ağlayanlara hep birlikte hep bir ağızdan ‘Yeter söz milletindir’ diyeceğimiz mukaddes bir milat olacak. Çünkü istibdat onlarınsa hürriyet bizimdir, saray onlarınsa sandık bizimdir, zulüm onlarınsa Mayıslar bizimdir” şeklinde konuştu.

Exit mobile version