Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li vekil’den ‘İşçi arkada, işveren önde oturuyor’ eleştirisine yanıt: İşçilerini kendi makamında oturtuyor musun?

AKP'li vekil'den ‘İşçi arkada, işveren önde oturuyor’ eleştirisine yanıt: İşçilerini kendi makamında oturtuyor musun?


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını öngören kanun teklifi görüşülürken HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, işverenlerin ön sıralarda; işçi, emekli ve memur temsilcilerinin arka sıralarda oturtulmasına itiraz etti. AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Garo Paylan’a, “Fabrikanda çalışan işçileri kendi makamında oturtuyor musun” diye sordu. AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora da Paylan’a “Sen terbiyesizsin, şerefsizsin” dedi. Paylan, kendi yerini emekli ve işçi temsilcilerine vermek istedi. Ancak Komisyon Başkanı izin vermedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün, AKP’nin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, salonda işveren temsilcilerinin ön sıralarda oturduğunu, ancak işçi, memur ve emekli temsilcilerinin arka sıralarda yer alabildiğini dile getirerek, “Sayın Başkan, şekil ve denge önemlidir” dedi.

GÜNEŞ: FABRİKANDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİ KENDİ MAKAMINDA OTURTUYOR MUSUN?

Bunun üzerine AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Garo Paylan’a, “Fabrikanda çalışan işçileri kendi makamında oturtuyor musun” diye sordu. Paylan, “Benim fabrikam yok” yanıtı verdi. Güneş’e, milletvekilleri ve Komisyon Başkanı Yılmaz’dan tepki geldi. Güneş, “Gençliği işçilikle geçmiş bir insanım. Bizim için işçiler de çok kıymetlidir, işveren de çok kıymetlidir” diyerek sözünün yanlış anlaşıldığını savundu.

CHP’Lİ TANAL İLE AKP’Lİ ÇELEBİ BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal söz istedi, ancak Komisyon Başkanı Yılmaz söz vermedi. Tanal, bu duruma itiraz etti. Tanal ile AKP’li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tanal, “İçtüzük’teki hakkımı istiyorum, milletvekilleri arasında ayrımcılık yapamazsınız” diye itirazını sürdürdü. AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Tanal, komisyon salonun ortasında birbirlerinin üzerine yürüdü. Araya milletvekillerinin girmesinin ardından iki milletvekili sakinleşti. Komisyon Başkanı Yılmaz, komisyona ara verdi.

CORA, PAYLAN’A HAKARET ETTİ

Verilen aranın ardından HDP’li Paylan usule ilişkin konuşmasını sürdürürken AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora ile arasında tartışma çıktı. Paylan, “Bana öyle el, kol sallayamazsın” dedi. AKP’li Cora ise “Sen terbiyesizsin, şerefsizsin” diye karşılık verdi. Paylan, “Terbiyesiz demek hakaret mi? Ama adi ve şerefsiz demek hakaret. Sen ne yaptığının farkında değilsin, kendini bilmiyorsun. Haddini bil” diye konuştu.

PAYLAN: BENİM 10 DAKİKADA ANLATACAĞIMI BİR CÜMLEDE İFADE ETMİŞ OLDU

Paylan, AKP’li Güneş’in sözlerini anımsatarak, “Benim söyleyip 10 dakikada anlatamayacağımı bir cümlede ifade etmiş oldu. AKP, patronlara bu sırayı layık görüyor, işçilere ve emeklilere arka sırayı layık görüyor. Ben, bunun düzeltilmesi için talepte bulunuyorum” dedi. Paylan, kendi yerini emekli ve işçi temsilcilerine vermek istedi. Ancak Komisyon Başkanı Yılmaz buna izin vermedi. (ANKA)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version