Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Turan: Cumhurbaşkanı seçim kararı aldıktan 60 gün sonra seçim var

AKP'li Turan: Cumhurbaşkanı seçim kararı aldıktan 60 gün sonra seçim var


– İktidardan seçimlerin tarihine ilişkin yeni bir açıklama geldi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, seçimi halen 18 Haziran’da yapmak istediklerini söyledi.

Kanal 7’deki Başkent Kulisi programına katılan AKP’li Turan, “Seçimleri normal zamanı olan 18 Haziran’da yapmak istiyoruz. Ama sınavlar, bayramlar, okulların kapanması, hac dönemi, mevsim şartları gibi faktörleri de göz önüne alarak değerlendiriyoruz” dedi.

Turan, Cumhurbaşkanı tarafından alınacak seçimlerin yenilenmesi kararının erken seçim sayılmayacağını savundu:

“Bundan sonra yapılacak hiçbir seçim erken seçim değildir, normal seçimdir. Seçim dönemi artık başlamıştır. Biz hala 18 Haziran’ı istiyoruz. Ancak 6’lı masanın sözcüleri ‘6 Nisan’dan önce yapılacak seçimlere açığız, sonrası için bize gelmeyin’ dediler. ‘Bize gelmeyin’ demek, ‘Meclisten seçim kararını çıkartmayacağız’ demektir, biz de diyoruz ki ‘Bakalım uygun olan tarih hangisiyse, hac mevsimi var, okulların kapanması var, Ramazan ve Kurban bayramları var, hangi tarih uygunsa Cumhurbaşkanımız Anayasanın kendisine verdiği yetkiyle kararı verir. Biz de seçim takvimini başlatalım’ diyoruz. Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldıktan sonra bu karar Resmi Gazetede yayımlanacaktır. O yayınladıktan sonra da 60 gün sonraki ilk pazar günü seçim var demektir.”

‘EYT’LİLER EN GEÇ MART AYINDA İLK MAAŞLARI ALABİLİR’

Turan, bu hafta Meclis’e sunulması beklenen EYT düzenlemesi hakkında da konuştu. Turan, “EYT’ye ilişkin çalışmalar devam ediyor. En geç Ocak ayı sonunda Meclis’te olur diye düşünüyorum. Şubat ayının ortalarına kadar yasalaşır diye bekliyoruz. En geç Mart’ta ilk maaşlar alınabilir. Şu anki Meclis takvimine göre bunu söyleyebiliriz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version