Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’den EYT açıklaması: İlk maaş mart ayında

AKP'den EYT açıklaması: İlk maaş mart ayında


Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine yönelik belirsizlik sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce verdiği tarihlere rağmen düzenlemeyi henüz kamuoyu ile paylaşmadı. EYT sürecine ilişkin son açıklama ise bugün AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’ndan geldi.

Akbaşoğlu, bakanlığın teknik çalışmayı tamamlamasının ardından düzenlemenin kanun teklifi haline getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. “Bu bir süreç. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis’e sunacağız” diyen Akbaşoğlu, Meclis Genel Kurulu takvimine işaret ederek net bir tarih vermedi. Akbaşoğlu, ilk maaşlar içinse, “Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacak” diye konuştu.

ÖMER ÇELİK: EYT DÜZENLEMESİ ŞUBAT VEYA MARTTA TAMAMLANACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise dün EYT düzenlemesinin ne zaman Meclise sunulacağı ile ilgili soruya şu yanıtı vermişti: “EYT konusu ile ilgili önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı. Meclis’in kendi çalışma sistemi içerisinde çalışmalar devam edecek. Hiçbir gecikme olmadan, seçimler bekleniyor gibi bir şey söz konusu değil. Herkes müsterih olsun. Şubat veya en geç martta tamamlanmış olacak.”

EYT düzenlemesinin Meclis’te yasalaşmasının ardından emeklilik işlemleri e-Devlet üzerinden SGK’ye yapılacak. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version