Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’den ‘Asker haddini bilecek’ diyen Kılıçdaroğlu’na tepki

AKP yumruğun suçlusunu buldu: Kılıçdaroğlu


TSK komutanlarının, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı konuşmasını alkışlamasıyla başlayan siyaset-asker polemiği derinleşiyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun, “Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir” vurgusu yaptığı konuşmasında kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Çelik, “Demokrasilerde bütün kurumlar eleştirilebilir. Bütün siyasiler ve kurumlar eleştiriye açıktır. Eleştiri ile hakaret arasında çizgi vardır. Sayın Kılıçdaroğlu defalarca yaptığı gibi dün de vahim sözlerle TSK’ya saldırarak, komuta kademesine hakaret ederek bu sınırı geçmiştir. Bu sözlerin Sayın Kılıçdaroğlu’ndan gelmesi şaşırtıcı olmadı. Vatandaşları, esnafı, öğretmenleri tehdit eden Kılıçdaroğlu’nun nefret siyaseti TSK’nın komuta kademesine hakaret edecek şekle ulaştı. Hakaret hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

Çelik, “Kılıçdaroğlu’nun ‘Ortadoğu’nun bol apoletli generalleri’ demesi utanç vericidir. Böyle bir zihniyet arıyorsa kendi zihniyetine bakmalıdır” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Erdoğan’ın Arifiye’deki tank-palet fabrikasına ziyaretinde yaptığı konuşmanın TSK’nin komuta kademesi tarafından alkışlaması hakkında şunları söylemişti: “Dün beni eleştirirken, kendisini askerlere alkışlatır oldu. Bu büyük bir çürümüşlüğün göstergesi. Askerin beni alkışlamasını asla istemem. Etrafınıza siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsanız, elinizde bol yıldızlı Ortadoğu askerleri kalır. Onun için komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek, herkes bulunduğu makamı anlayacak. Kenan Evren kafasına geldiler.”

KOMUTANLAR ERDOĞAN’IN HANGİ SÖZLERİNİ ALKIŞLADI?

Erdoğan törende yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nu hedef almış, “Birilerinin ‘Ona buna satıldı’ diyerek iftiralarına neden olan Arifiye Bakım Fabrikası ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor” ifadelerini kullanıp şunları söylemişti:

“Sıradan işletme devir işlemini çarpıtarak sermaye düşmanlığı yapanlar, bugün Amerika’dan İngiltere’ye, oradan Almanya’ya kapı kapı dolaşarak, benzin istasyonlarındaki affedersiniz restoranlarda, oralarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor. Biz ise yerli ve milli olarak, kendi mühendislerimizle, kendi işçilerimizle, işte bu dev eserleri hizmete koyuyoruz.”(HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version