Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’den Altılı Masa’ya yanıt: Erdoğan’ın adaylığının önünde hiçbir engel yok

AKP'den Altılı Masa'ya yanıt: Erdoğan'ın adaylığının önünde hiçbir engel yok


AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Altılı Masa’nın 11’inci toplantısı sonrasında yapılan ortak yazılı açıklamadaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığına dair “yeniden aday olması mümkün değil” ifadelerine yanıt verdi. Dağ, anayasaya göre Erdoğan’ın adaylığının önünde hiçbir engel olmadığını savundu.

Masanın yazılı açıklamasındaki, “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir” ifadelerine karşı Dağ, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

‘KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK’

Dağ, Twitter’dan yaptığı açıklamada Altılı Masa’nın aday çıkaramadığı için Erdoğan’ın aday olamayacağına dair tartışma açtığını savunarak şöyle yazdı:

“Bugüne dek Cumhurbaşkanımızın adaylığını tartışmaya açmadınız. ‘Erdoğan’ı yeneceğiz’ dediniz. Seçim ve mağlubiyet yaklaştıkça korkmaya başladınız. Kendi aday çıkaramama beceriksizlikliğinizi perdelemeye çalışıyorsunuz.

Anayasa ortada, yasa açık. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın adaylığının önünde hiçbir engel yok. Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız.”

Altılı Masa, İYİ Parti ev sahipliğinde bugün bir kez daha bir araya gelmiş, yaklaşık dokuz saat süren toplantının ardından ortak yazılı açıklama yayınlamıştı. Açıklamada, Erdoğan2ın adaylığına dair şu ifadeler yer almıştı:

“TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version