Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP Milletvekili Mustafa Açıkgöz Almanya’daki muhalifleri tehdit etti: ‘Yaşama hakkı tanımayacağız’

AKP Milletvekili Mustafa Açıkgöz Almanya’daki muhalifleri tehdit etti: ‘Yaşama hakkı tanımayacağız’


Türkiye’de cemaat ve Kürtlere yaşam hakkı tanımadıklarını ifade eden AKP Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Almanya’ya sığınan muhaliflere de yaşama hakkı tanımayacaklarını söyledi.

AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Almanya’da katıldığı bir programda Kürtler ve Hizmet Hareketi mensuplarına yönelik nefret suçu içeren ifadeler kullandı. Açıkgöz, “Onlara Türkiye’de yaşam hakkı tanımadığımız gibi Almanya’da da tanımayacağız. Bunlara Türkiye’de yer vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle orada bitirdik, dünyanın neresinde olursa olsun saklandıkları delikten çıkarıp yok edeceğiz” dedi.

Açıkgöz, MHP’ye yakın bir derneğe ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hizmet Hareketi’ne ve Kürtlere yönelik nefret suçu içeren bir konuşma yaptı. Açıkgöz, “Onlara Türkiye’de yaşam hakkı tanımadığımız gibi Almanya’da da tanımayacağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar o PKK terör örgütün, Fetö’nün de bitireceğiz. Bunlara Türkiye’de yer vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle orada bitirdik, dünyanın neresinde olursa olsun saklandıkları delikten çıkarıp yok edeceğiz. Bundan emin olun.” dedi.

Almanya’da onuruyla, alın teriyle rızkını kazanan ve yaşadıkları ülkeye de katkı sağlayan aziz hemşerilerimi hürmetle selamlıyorum.

Yurtta ve Avrupa’da ülkemize zarar vermeye çalışan hain iş birlikçilerine karşı tek yumruk olacağız inşallah. 🇹🇷 pic.twitter.com/kfwU6t2Mba

— Mustafa Açıkgöz (@kulmustafa77_ac) January 13, 2023

Açıkgöz, AKP’nin seçim çalışmaları kapsamında Almanya’nın Hassen eyaleti ve NRW eyaletlerinde bir dizi temasta bulundu. Açıkgöz’ün ziyaretine AKP’li Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran da katıldı. Açıkgöz, AKP’nin Avrupa’daki kolu Avrupa Demokratlar Birliği’nin şubelerini de ziyaret etti.

Açıkgöz, Diyanet’e bağlı Avrupa’daki mescitlerde de propaganda çalışmalarına katıldı.

ÇOPUR: POLİS HAREKETE GEÇTİ

Tehdit üçerikli konuşmayı ifşa eden akademisyen Prof. Burak Çopur, Almanya  makamlarına tedbir çağrısı yaptı. Çopur daha sonra polisin harekete geçtiğini duyurdu. ”Alman polisi harekete geçti… Burada Reisinizin borusu ötmez” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ‘İÇ GVENLİĞİ TEHDİT’ BAŞLIĞIYLA GÜNDEME ALDI

Gazeteci Oktay yaman’da Almanya’nın atacağı adımları şöyle anlattı:

”Almanya İçişleri Bakanlığı’nda yarından itibaren “iç güvenliği tehdit” başlığıyla gündeme alınacak öncelikli konulardan biri. Almanya’nın terör örgütü görmediği bir hareketin mensuplarına yönelik Almanya sınırları içinde açık tehditler yetkili birimleri harekete geçirdi.

Bu tehditler Almanya İçişleri Bakanlığı’nın güncelleyeceği iç istihbarat raporunda da yer alacak. TR’deki iktidarın siyasallaştırdığı bazı cami ve lokallerin kapatılması yer yer gündeme alınıyordu, Almanyalı Türkleri suça teşvik eden bu gibi kişilerden dolayı süreç hızlanabilir.

En son açıklanan Almanya İçişleri Bakanlığı iç istihbarat raporuna göre de TR kökenli sadece şu gruplar iç güvenlik için tehdit değil:
1.Atatürkçü/Kemalistler
2.Aleviler
3.Gülen hareketi
4.VIKZ/Süleyman Hilmi Tunahan cemaati
5.(Farklı küçük gruplardan oluşan) Nur cemaatleri.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version