Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ahmet Cengiz Karlı’nın avukatları: Cezaevi ring aracında öldü, bunun adı cinayettir

Ahmet Cengiz Karlı'nın avukatları: Cezaevi ring aracında öldü, bunun adı cinayettir


Dinçer GÖKÇE


Artı Gerçek – Kronik rahatsızlıkları bulunan 57 yaşındaki Ahmet Cengiz Karlı’nın dün rahatsızlandığı için iki kez hastaneye götürüldüğü, cezaevine dönüşte vefat ettiği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve örgüt lideri olmakla suçlanan kişilerin bu süreçte ev hapsi şartıyla tahliye edildiğini belirten avukatlar, vücudunda 18 stent bulunan müvekkilleri için yaptıkları beş başvurunun da reddedildiğine dikkat çektiler.

57 yaşındaki iki çocuk babası Ahmet Cengiz Karlı, Sarallar suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında 7 Temmuz 2022’de tutuklanmıştı. Tokat Cezaevi’nde tutuklu bulunan Karlı, bu sabah 04.00 sıralarında kalp krizi sonucu vefat etti.

‘DÜN İKİ KEZ HASTANEDEN GÖNDERİLDİ’

Karlı ailesinin avukatları Mehmet Yıldırım ve Yusuf Sarıoğlu yaptıkları ortak yazılı açıklamayla, dün yaşananları anlattı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Sarallar adıyla bilinen örgüt operasyonu ile gözaltına alınan müvekkilimiz Ahmet Cengiz Karlı dün rahatsızlanmış ve hastaneye götürülmüştür. Dün sabah yaklaşık 3-4 saat hastanede kalmış ve zatürre olduğu söylenmiştir. Ancak buna rağmen tekrardan cezaevine gönderilmiştir. Ardından gece saat 02:30’da Tokat Cezaevi’nde rahatsızlanarak Tokat Devlet Hastanesine sevk edilmiş, ‘Çok kötüyüm, beni başka hastaneye sevk edin’ demesine rağmen doktorlar tarafından tekrar cezaevine gönderilmek istenmiştir. Müvekkilimiz ring arabası ile Tokat Cezaevine dönmekteyken saat 04:00 sularında vefat etmiştir.”

BEŞ KEZ DİLEKÇE VERİLMİŞ

Açıklamanın devamında ise sağlık sorunları nedeniyle beş kez dilekçe verilmesine rağmen, tahliye taleplerinin reddedildiği aktarıldı ve şöyle denildi: “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü sırada beş defa dilekçe ile tahliye talebinde bulunulmuştur. Taleplerimizde Ahmet Cengiz Karlı’nın kalp yetmezliği, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği ve beraberinde başkaca hastalıkları olduğu belgeleriyle ibraz edildi. Hatta cezaevinde rahatsızlığı sonucu hastaneye sevk edilmiş ve yüzde 50 kalp yetmezliği olduğu tespit edilmesine rağmen tüm tahliye talepleri savcılık makamınca ve mahkemelerce reddedildi.”

‘SORUMLULAR HAKKINDA HUKUKİ YOLLARA BAŞVURULACAK’

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve örgüt lideri olmakla suçlanan kişilerin bu süreçte ev hapsi şartıyla tahliye edildikleri bilgisine yer verilen açıklamada, “Ancak müvekkilin yoğun sağlık problemlerine rağmen soruşturma aşamasında tüm taleplerimiz reddedilmiş, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılama süreci başlatılmış ve kovuşturma sürecinde de tüm tahliye taleplerimiz aynı gerekçelerle reddedilmiştir. Sonunda müvekkilimiz dün gece saat 04:00 sularında Tokat Cezaevi’nde vefat etmiştir. Bunun adı cinayettir. Müvekkilin ölümüyle ilgili ve sorumluluğu bulunan herkes hakkında tüm hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.

DURUŞMA 6 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Öte yandan, 167 sanıklı davada duruşma tarihi yakın zaman önce belirlenmişti. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaların 6 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında yapılmasına karar vermişti. Soruşturma kapsamındaki suç örgütünün lideri konumundaki Alaattin Saral ise firari konumda.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version