Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana’da saya işçileri iş bıraktı


ADANA – Adana’da, parça başı ücretlerine yüzde 120 zam talep eden sayacılar ve saya işçileri, taleplerinin karşılanmaması üzerine iş bıraktı.

 

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Karasoku Mahallesi’ndeki Büyük Saat civarında bulunan arastada parça başı üretim yapan ve her geçen gün üretim masrafları ağırlaşan sayacılar, yüzde 120’lik zam taleplerinin kabul edilmemesi üzerine iş bıraktı. Büyük Saat’te bir araya gelen sayacılar adına konuşan Adana Ayakkabı İmalatı Çalışanları Derneği Başkanı Mustafa Özay, atölyelerin 12-15 TL’ye diktikleri bir ayakkabıyı ortalama 240 TL’ye sattığını belirterek, bu fiyatlara göre en düşük saya fiyatının 24 TL olması gerektiğini söyledi.

 

Özay, “Böyle giderse yanımızda işçi kalmayacak. Bundan önceki zamlarımız eridi. Nasıl ki kavçuk taban 10 liradan 40 liraya yükseldiyse, her şey yüzde 500, yüzde 600 yükseldiyse biz de sayacılar olarak yüzde 120 zam almadan çalışmamız mümkün değil. Diğer illerde yüzde 80-90 zam alan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Ama Adana’da ücretler diğer illerin çok altında olduğu için talebiniz yüzde 120” diye belirtti. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version