Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de sahte kimlikle liseye kayıt yaptıran 29 yaşındaki kadın tutuklandı

ABD'de sahte kimlikle liseye kayıt yaptıran 29 yaşındaki kadın tutuklandı


– ABD’nin New Jersey eyaletinde bir kadın sahte kimlikle lise öğrencisi kılığına girerek New Brunswick Lisesi’ne kayıt yaptırdı. Gerçek adı Hyejeong Shin olan kadın, okul görevlileri yaşını öğrenene kadar dört gün okula gitti. 29 yaşında olduğu tespit edilen kadın “sahte kimlik kullanmak” suçundan tutuklandı. Okul yetkilileri, polisin konuyu araştırdığını söyledi.

SAHTE DOĞUM BELGESİ KULLANDI

Olay, New Brunswick Devlet Okulu Bölge Müfettişi Aubrey Johnson’ın yerel bir eğitim kurulu toplantısında, 29 yaşında bir kadının okula sahte kimlikle kayıt yaptırdığının tespit edildiğini söylemesiyle açığa çıktı. Johnson, “Geçen hafta, bazı sahte belgeler sunarak öğrenci kılığına giren yetişkin bir kadın lisemize kaydolmayı başardı” dedi. Müfettiş, kadının gerçek yaşı tespit edilir edilmez polise haber verildiğini söyledi. New Brunswick Polis Departmanı ise, sahte doğum belgesi kullanan kadının tutuklandığını duyurdu.

BAZI ÖĞRENCİLERE VAKİT GEÇİRME TEKLİFİ YAPMIŞ

Kadının okulda eğitim gören bazı öğrencilere mesajla vakit geçirme teklifinde bulunduğu ancak öğrencilerin randevuya gitmemesinin ardından kadının garip davranışlar gösterdiği açıklandı. Polis, New Jersey eyalet yasalarının, öğrencilerin bir veli olmadan veya gerekli tüm evraklar olmasa dahi okula kaydolmasına izin verdiğini söyledi.

BENZER BİR OLAY BELGESELE KONU OLMUŞTU

ABD’de daha önce de buna benzer bir olay yaşanmıştı. Ülkenin Montana eyaletine bağlı Glasgow kentinde Brian MacKinnon adlı bir erkek 30 yaşındayken bir liseye kayıt olmayı başarmıştı. Bir yıl boyunca okula devam eden Mackinnon’un gerçek kimliği ancak Dundee Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenciyken tespit edilebilmişti. 1993’te yaşanan olay, 2022’de bir belgesele konu olmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version