Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de cenaze evi sahibine ceset parçaları sattığı için 20 yıl hapis

ABD'de cenaze evi sahibine ceset parçaları sattığı için 20 yıl hapis


– ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan Denver kentinde eski bir cenaze evi sahibi ve annesi, ‘yüzlerce cesedi parçalara ayırıp izinsiz sattıkları’ gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. 46 yaşındaki Megan Hess’in 20 yıl, 69 yaşındaki Shirly Koch’un 15 yıl hapis cezası aldığı davayı yürüten savcılar, 2010 ile 2018 yılları arasında izinsiz olarak 560 kadar cesedin parçalarının bazı durumlarda ise cesetlerin tamamının satıldığını açıkladı.

PARÇALARI SATIN ALAN ŞİRKETLERİN DURUMDAN HABERİ YOK

Eyalet savcılarının yaptığı açıklamaya göre, Montrose kasabasındaki Sunset Mesa Cenaze Evi’ni işleten Koch ve Hess’in ölenlerin yakınlarından yakma işlemi için yaklaşık bin dolar (yaklaşık 20 bin Türk Lirası) ücret talep ettikten sonra, yakma işlemini gerçekleştirmeyerek ceset parçalarını sattığı tespit edildi.

Cenaze evine gelen ölüleri yaktıkları konusunda yalan söyleyen Hess’in, ölü yakınlarını dolandırdığına hükmedilen davada savcılar, Hess’ten ceset parçaları satın alan cerrahi eğitim şirketlerinin ve diğer firmaların bunların hileli bir şekilde elde edildiğini bilmediklerini vurguladı.

‘ANNEMİN KALBİNİ ÇALDIĞINDA BENİMKİNİ KIRDI’

Bazı durumlarda, vücut parçası karşılığında ‘ücretsiz hizmet sunma’ teklifinde de bulunan anne kızın dün görülen ceza duruşmasından sonra ölenlerin yakınlarının yaptığı açıklamalar,yerel basında manşet oldu.

2018’de Reuters’ın yaptığı bir araştırmasıyla gündeme gelen olayın mağdurlarından Nancy Overhoff Denver Post’a yaptığı açıklamada, “Megan annemin kalbini çaldığında benimkini kırdı” dedi. Bir başka ölü yakını Erin Smith ise “Bugün kelepçelerin şıkırtısını duymaya geldiklerini” belirtti.

Davanın yargıcı Christine Arguello ise, “Şimdiye kadar kürsüde yaşadığım en duygusal olarak tüketen dava” diyerek sanıkların derhâl hapse gönderilmesini istedi.

ABD’DE CESET PARÇALARININ SATIŞIYLA İLGİLİ YASAL BOŞLUK VAR

Amerika Birleşik Devletleri’nde kalp, böbrek ve tendon gibi organların nakil için satılması yasak. Organ nakli için bağış şartı aranıyor. Ancak Hess’in yaptığı gibi baş, kol ve omurga benzeri vücut parçalarının araştırmalarda veya eğitim amacıyla kullanılmak üzere satılmasıyla ilgili bir düzenleme bulunmuyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version