Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD ordusu: Suriye’de iki IŞİD mensubu yakalandı

ABD ordusu: Suriye'de iki IŞİD mensubu yakalandı


– ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün yaptığı açıklamada, Suriye’nin doğusunda yapılan hava destekli operasyonda iki IŞİD üyesinin ve onlarla işbirliği yapan bir kişinin yakaladığını duyurdu. CENTCOM sözcüsü Albay Joe Buccino yaptığı açıklamada, cumartesi günü gerçekleşen operasyonda “Bir sivilin hafif şekilde yaralandığını ve tedavisinin ardından taburcu edildiğini” söyledi. Açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) atıfla ‘ortak güçlerin’ de operasyonda rol aldığı vurgulandı.

Albay Buccino, “Bu operasyon, CENTCOM’un bölgeye olan kararlı bağlılığını ve IŞİD’in kalıcı yenilgisini yeniden teyit ediyor” dedi ve “Operasyonun IŞİD’in bölgesel güvenlik ve istikrarı tehdit eden saldırılar planlama ve gerçekleştirme yeteneğini bozacağını” sözlerine ekledi. Açıklamada, ABD’nin SDG’li ortaklarıyla IŞİD’e karşı mücadeleyi sürdüreceği de belirtildi.

CUMA GÜNÜ AL-TANF ÜSSÜNE SALDIRI OLMUŞTU

CENTCOM cuma günü, Suriye’de Irak ve Ürdün sınırları yakınında bulunan Al-Tanf üssüne üç insansız hava aracı ile saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. Saldırılarda kullanılan İHA’lardan ikisi havada düşürülürken, birinin yerleşkeye isabet etmesiyle iki Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştı. ABD geçmişte aynı bölgedeki benzer saldırılardan İran’ı ve İran yanlısı grupları sorumlu tutmuştu. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version