Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

30 yıldır İtalya’nın en çok aranan mafyası olan Matteo Messina Denaro Sicilya’da tutuklandı

30 yıldır İtalya’nın en çok aranan mafyası olan Matteo Messina Denaro Sicilya’da tutuklandı


Reuters

ENSAR NUR | TR724 HABER

İtalyan devletine açıkça meydan okuyan Sicilya Mafyası Cosa Nostra’nın liderlerinden biri olarak kabul edilen Matteo Messina Denaro, Palermo’daki bir sağlık tesisinde bugün jandarma tarafından tutuklandı. Mafya babası Haziran 1993’ten beri kaçaktı.

İtalyan Jandarma Generali Pasquale Angelosanto bugün yaptığı açıklamada, İtalya’nın en çok aranan mafyası Sicilyalı Matteo Messina Denaro’nun Palermo’da tutuklandığını duyurdu. Denaro 30 yıldır aranıyordu.

1993’ten beri firarda olan kaçağın, 2017’de mafya babalarının mafya babası olarak bilinen Salvatore Riina’nın ve Bernardo Provenzano’nun ölümünden bu yana Sicilya Mafyası Cosa Nostra’nın liderliğini üstlendiği düşünülüyor.

“Sıska” ve “şeytani” lakaplarıyla bilinen Matteo Messina Denaro, 2010 yılında Forbes dergisinin en çok aranan 10 kaçak listesinde yer almıştı.

Denaro’nun adı, 1990’ların başında İtalyan devletine açıkça meydan okumayı amaçlayan büyük Mafya saldırıları dönemiyle ilişkilendiriliyor. 1992 yılında Yargıç Giovanni Falcone ve eşini öldüren bombalı saldırı, adının karıştığı büyük saldırılardan biri.

Uzun yıllar boyunca yüzlerce polis memuru ve jandarma, bilinen tek fotoğrafı 1990’ların başına ait olan ve destekçi ağı oldukça geniş olan kaçağın izini sürmekle uğraştı. İtalyan polisi 20 yıl süren bir izolasyon stratejisiyle Matteo Messina Denaro’nun destekçilerine yönelik tutuklamaları ve çevresine ait mülklere el koymaları artırmıştı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bu, mafyaya asla teslim olmamamız gerektiğini gösteren, devlet için büyük bir zaferdir” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version