Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

28 yıl sonra yayınlandı: Susurluk’un karanlık aktörlerini buluşturan düğün

28 yıl sonra yayınlandı: Susurluk'un karanlık aktörlerini buluşturan düğün


Artı Gerçek – Bahçelievler katliamında Türkiye İşçi Partisi üyesi yedi genci katletmekten hüküm giyen Haluk Kırcı, organize suç örgütü lideri Abdullah Çatlı, eski Özel Harekat Daire Başkanı ve faili meçhul cinayetler davası sanığı İbrahim Şahin, Susurluk Davası hükümlüsü Sami Hoştan gibi Türkiye siyasi tarihinin karanlık dönemiyle anılan isimlerin bir arada olduğu sünnet düğününün video kaydı yayınlandı.

Kamera görüntülerine göre, Abdullah Çatlı, sünnet düğününün yapılacağı salonun kapısında karşılanıyor. Çatlı ve bir dönemin karanlık aktörlerinin aynı masayı paylaştığı düğünün ilk fotoğrafları 1995’te Radikal gazetesinde yayınlanmıştı.

SUSURLUK SKANDALI…

3 Kasım 1996 tarihinde saat 19:25 sıralarında Balıkesir-Bursa kara yolunun Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkisinde meydana gelen trafik kazası, Türkiye gündemine oturmuştu. O dönemin DYP Milletvekili Sedat Edip Bucak, polis müdürü Hüseyin Kocadağ, Mehmet Özbay sahte kimlikli Abdullah Çatlı ile Gonca Us ve dönemin karanlık aktörleri, 1 Kasım 1996 günü akşam saatlerinde Kuşadası Onura Otel’de buluşmuştu. Yapılan görüşmelerin ardından Bucak’a ait 06 AC 600 plakalı Mercedes marka siyah renkli otomobille Hüseyin Kocadağ yönetiminde İstanbul’a gitmek üzere yola çıkan grup, Susurluk’taki bir benzin istasyonu çıkışında kamyona çarpmıştı. Kazada, otomobili kullanan Hüseyin Kocadağ, Abdullah Çatlı ve Gonca Us ölmüş, Sedat Bucak ağır yaralı olarak kurtulmuştu. Siyasi literatüre ‘Susurluk Skandalı’ ya da ‘Susurluk Kazası’ olarak geçen olayın ardından mafya-çete-siyaset-devlet ilişkilerinin bir bölümünü gün yüzüne çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version