Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

1500 kilometrelik takip sonrası 7 kurşun

1500 kilometrelik takip sonrası 7 kurşun


Artı Gerçek – Şehriban Bilge, Diyarbakır’da sürekli şiddet gördüğü eşinden kaçarak İstanbul’da ağabeyinin yanına geldi. Ancak Şehriban Bilge’yi yaklaşık 1500 kilometre uzaklıkta bulan Nurettin Bilge, sokakta yürürken Şehriban Bilge’ye 7 el ateş ederek yaraladı. Geçen çarşamba gerçekleşen saldırının ardından kaçan Nurettin Bilge halen yakalanamadı.

Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Nurettin Bilge tarafından silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Şehriban Bilge tedavi gördüğü hastanede yaşadıklarını anlattı.

‘SIRTIMDAN BIÇAKLAYIP, EVE KİLİTLEDİ’

Evlendiği ilk günden itibaren Nurettin Bilge’nin kendisine yıllarca hapis hayatı yaşattığını söyleyen Şehriban Bilge, başından geçenleri şöyle özetledi:

“Sürekli şiddet gösterdi, sırtımdan bıçakladı ve beni o halimle akşama kadar eve kilitledi. Telefon kullanmama izin vermiyordu. Sabah kapıyı kilitleyip akşam gelince açıyordu. En son beni boğuyordu ,elinden zor kaçtım. Karakola gittim. Karakoldan sonra aileme sığındım.

‘DEFALARCA ŞİKAYET ETTİM’

Hiçbir şekilde can güvenliğim yok. Her gün bıçakla saldırıyordu. Defalarca kez şikayet ettim. Defalarca kez savcılık karşısına çıktım .Uzaklaştırma kararı vardı.”

’15 YAŞIMDAN BU YAŞIMA KADAR HAYATIMI MAHVETTİ’

Kendisini yaralayan Nurettin Bilge’nin bir an önce yakalanmasını isteyen 27 yaşındaki Şehriban Bilge, yetkililere şu çağrıda bulundu:

“Adresimi gizledim, telefonumu gizledim. İstanbul’da abimin yanına geldim. Ben servis beklerken caddede birdenbire karşıma çıktı. Hiçbir şekilde konuşmadan silahı çıkarıp defalarca kez ateş etti. Gerçekten çocuklarıma kavuşmak istiyorum. Ne olur duyun sesimi. Çok korkuyorum, ölmek istemiyorum. Bununla da sınırlı kalmayacak, biliyorum tekrar öldürmek için gelecek. 15 yaşımdan bu yaşıma kadar hayatımı mahvetti. Yakalanıp hak ettiği cezaya çarptırılmasını istiyorum.”

AVUKAT TÜRKÖZ: CİNAYETE TEŞÜBBÜSTEN YARGILANMALI

Şehriban Bilge’nin avukatı Bilge Türköz ise, suçun cezasının cinayete teşebbüs olması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Kocasının şiddetinden dolayı Diyarbakır’dan kaçıp koruma altına alınmıştı. Adresi ve kimliği gizlenmiş. Fakat bir zaman sonra eşi tarafından adresi bulundu. Bunun üzerine biz Şehriban işini değiştirdik ve uzaklaştırma kararı aldık. Uzaklaştırma kararını da ihlal etti. Nurettin Bilge müvekkilimi buldu ve tabiri caizse kurşuna dizdi. Bunun asla müvekkilimi hayatta olmasından dolayı bir kasten yaralama olmaması gerekir, cinayete teşebbüstür. Şehriban bugün hayatta da olmayabilirdi. Bu nedenle Şehriban’ın ve Şehriban gibi onlarca kadının devlet tarafından korunması ve bunun cinayete teşebbüs olarak sanığın cezalandırılması gerekir.” (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version