Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

15 Temmuz’dan sonra gasp edilen kız yurdu, Ülkü Ocakları’na peşkeş çekilmiş

15 Temmuz’dan sonra gasp edilen kız yurdu, Ülkü Ocakları’na peşkeş çekilmiş


15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile gasp edilen Ülkü Ulusoy Kız Öğrenci Yurdu’na at binanın Ülkü Ocakları Genel Merkezi yapıldığı ortaya çıktı. Söz konusu binayı AKP iktidarın gözde kurumlarından, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticilerinden olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) da istediği ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’ye verdiği desteğin diyeti olarak Ülkü Ocakları’na peşkeş çekildiği öğrenildi.

YALÇIN: VATAN EVLATLARININ İLK SEVDASI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabından Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin kullandığı binanın fotoğrafını “Ülkü Ocakları; mazinin mefahirini atiye taşıyan kutlu bir kervanı menzile ulaştırmaya ant içmiş vatan evlatlarının ilk göz ağrısı, ilk sevdası, ilk mekânıdır” ifadeleriyle paylaştı.

Ülkü Ocakları; mazinin mefahirini atiye taşıyan kutlu bir kervanı menzile ulaştırmaya ant içmiş vatan evlatlarının ilk göz ağrısı, ilk sevdası, ilk mekânıdır. pic.twitter.com/tDiqw0e4Km

— E. Semih Yalçın (@E_SemihYalcin) December 11, 2022

Kronos’un aktardığına göre, Yalçın’ın bu paylaşımı üzerine bazı sosyal medya kullanıcıları söz konusu binanın üniversiteli kız öğrencilere hizmet veren Ülkü Ulusoy Kız Öğrenci Yurdu’na ait bina olduğunu, hayırsever bir işadamı tarafından hiçbir masraftan kaçınılmadan inşa edildiği ancak 15 Temmuz’dan sonra KHK ile el konulduğu bilgisini paylaştı.

Gülen Hareketinin
Kız öğrenci yurdununa çökülmüş

Bina, Ülkü Ocaklarına Peşkeş çekilmiş
Açılışını Sinan Ateş organize etmiş
Bahçeli ‘de açılış konuşması yapmış pic.twitter.com/DWtmtmmIzl

— Prof. Dr. Salih KUK (@KukSalih) January 2, 2023

YANDAŞ TÜGVA ÇOK İSTEDİ ANCAK ERDOĞAN DİYET OLARAK ÜLKÜ OCAKLARI’NA VERDİ

Edinilen bilgiye göre, Ankara’nın en değerli yerlerinden olan Balgat semtinde bulunan yurt binasını çökmek için AKP’ye yakın vakıflar birbiriyle yarıştı. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA’ya verilmesi kararlaştırılan yurt binası Erdoğan’ın son dakika kararıyla kendisinden hiçbir desteği esirgemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bağlı Ülkü Ocakları’na verildi.

 

DUA EDEREK AÇTILAR

Daha sonra hukuksuzca gasp edilen yurt binası 30 Ağustos 2019’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in de katıldığı bir açılış töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla Ülkü Ocakları Genel Merkezi yapıldı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version