Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yusuf Ziya Gümüşel için ‘dua’ isteyen AKP’li yönetici paylaşımını sildi

Yusuf Ziya Gümüşel için 'dua' isteyen AKP'li yönetici paylaşımını sildi


Artı Gerçek – AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Muhtarlardan sorumlu Daire Başkanı Murat Müjdeci, kızını altı yaşındayken bir müridi ile ‘evlendirerek’ senelerce cinsel köleleştirmenin önünü açan ve kamuoyu tepkisi üzerine ancak geçen hafta tutuklanan Hiranur Vakfı’nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’e verdiği ‘desteği’ geri çekti. Müjdeci, sosyal medyadan yaptığı paylaşımları bugün Twitter’da tepki çekmesi ve haberlere konu olması sonrası sildi.

Müjdeci, Twitter’dan yaptığı paylaşımlardan birinde Gümüşel için dua talep etmişti. Gümüşel’in geçen hafta gözaltına alınmasının fotoğrafını paylaşarak, “Müslüman, kardeşinin derdi ile dertlenir. Tüm kardeşlerimizi duâ etmeye dâvet ediyorum. Elbet inananların imtihanı ağır olur. Rabbim temize çıkartsın. Feraha kavuştursun. İslam düşmanlarını sevindirmesin. Allah yâr ve yardımcısı olsun” demişti.

AKP’li Müjdeci, bir diğer paylaşımında da Gümüşel ile çekilen bir fotoğrafına yer vererek, ilahiyatçı İhsan Şenocak’ı etiketlemiş, şu ifadeleri kullanmıştı: “Âlimlere, büyük zâtlara ve fazilet sahibi kişilere saygı göstermek gerekir. Çünkü Yüce Allah, Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurmaktadır: ‘De ki, bilenlerle bilmeyenler hiç bir olur mu? Bunu ancak akıl sahipleri anlar.’ (Zümer sûresi, 39/9)”

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Tümur Soykan’ın İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken 29 yaşındaki müridi ile ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca köleleştirmeye maruz bırakıldığını duyurmuştu.

Tarikatta senelerce devam eden çocuk istismarı H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmış, 2012 yılında bir soruşturmanın sahte kemik testiyle kapatıldığını duyulması ayrıca infial yaratmıştı. Gümüşel ve müridi İstekli, geçen hafta tepkilerin ardından tutuklanmıştı. Açılan davanın ilk duruşması için de önce Mayıs 2023’e gün verilmiş, ilk duruşma yine tepkiler üzerine Ocak 2023’e çekilmişti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version