Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’da belediye başkanı FETÖ suçlamasıyla yardımcılarını kovdu

Yunanistan'da belediye başkanı FETÖ suçlamasıyla yardımcılarını kovdu


Yunanistan’ın Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi’nde bulunan Rodop iline bağlı Yassıköy (Yasmos) kenti Belediye Başkanı Önder Mümin’in tüm yardımcıları dahil üst düzey belediye yetkililerini ‘FETÖ’ bağlantılı oldukları suçlamasıyla kovması ülkede tartışma yarattı.

Aasociated Press haber ajansı Mümin’in kararı hakkında Yunanistan makamlarının soruşturma başlattığını duyurdu. Mümin perşembe günü yaptığı açıklamada, yeni görevden alınan üst düzey belediye yetkililerinin sorumluluklarını üstlendiğini duyurmuş, Türkiye’de 2016’daki darbe girişiminin arkasında olan ve terör örgütü olarak kabul edilen Fethullah Gülen ile bağlantılı ağa bağlı olduğunu iddia ettiği seçilmiş ve atanmış belediye yetkililerinin istifasını talep etmişti.

YUNANİSTAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA İSTEDİ

Yunanistan İçişleri Bakanı Makis Voridis konuyla ilgili Doğu Makedonya-Trakya Özerk Yönetimi Genel Sekreteri Ioannis Savvas ile temasa geçti. Voridis Mümin hakkında “yasadışı bir işlem yapılıp yapılmadığının tespiti” ve “gerekli başka işlem yapılmasına” karar verilmesi amacıyla soruşturma başlatılması talebinde bulundu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version