Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

YSK başkanı millete sopa gösterdi

YSK başkanı millete sopa gösterdi


YORUM | TUFAN CAN

YSK başkanı millete sopa gösterdi. Ekrem İmamoğlu’nun cezasının onanması halinde seçilse bile mazbata vermeyeceklerini söyledi. Ancak cumhurbaşkanının halk oyuyla ve yüzde elli artı bir oyla seçildiği sistemde, bu durum milli irade tecelli etse bile 11 kişinin çoğunluğunun milli iradeden üstün olduğunu gösteriyor. 

Tayyip Erdoğan’ın kendi yaptığı anayasayı bile ihlal etmesine ses çıkarmayan bu 11 kişi, atanmış hatta esir alınmış bir hakimin verdiği uzaktan kumandalı kararı bahane ederek millete ayar çekecek. Yani 82 milyonun cumhurbaşkanını 6 kişilik bir çoğunluk yasaklayacak. 

Her fırsatta sandık diyen Erdoğan’a da bu yakışır doğrusu. 17/25 Aralık gibi tarihin en büyük yolsuzluk soruşturmalarını sandıkta aklayan Erdoğan, yargı ve YSK darbesiyle sandığı ortadan kaldırmış olacak. 

YSK Başkanının bu açıklamasına da ses çıkarmayan muhalefet ise kimseyi sandığa çağırmasın bir zahmet. İçindeki taht kavgaları için böyle bir sopa göstermeye ses çıkarma, Erdoğan’ın anayasaya aykırı adaylığına ses çıkarma, ona ses çıkarma buna ses çıkarma… Ama beni sandığa çağır. 

Peki sayın muhalefet sana bir soru: ben neden bu çağrına uyayım? Seçim gecesi atı alan Üsküdar’ı geçtiğinde hukuksuzlukları aklaman için mi?

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version