Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yılın son kabine toplantısı: Gündemde EYT ve ‘doğalgaz’ var

Çalışma Bakanı Bilgin: EYT'de sayı şimdi 1 milyon 800 bin civarında


2022’nin son kabine toplantısı bugün Beştepe’de yapılacak. Gündemde, başta emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme olmak üzere pek çok bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları ilgilendiren EYT ile ilgili düzenlemeye ilişkin çalışma hakkında kabine üyelerini bilgilendirecek. Bakan Bilgin’in, ocak ayında TBMM’ye sunulacağı açıklanan ve yaş sınırı getirilmesi de gündemde olan düzenlemenin detaylarına ilişkin bilgilendirme yapacağı belirtiliyor.

Kabinenin ana gündemini ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün Erzurum’da ‘müjde’ olarak duyurduğu, Karadeniz’de bulunduğu belirtilen doğalgazın oluşturması bekleniyor. Erdoğan, “Pazartesi günü (bugün) bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak” demişti. Erdoğan’ın, Karadeniz’de yeni bir doğalgaz rezervine ilişkin keşfi açıklayacağı belirtiliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri kabinede aktaracak.

Senenin son ve 24’üncü kabine toplantısında, 2022’ye dair genel değerlendirmenin yanı sıra yeni yılda birçok alanda yapılacak çalışmalar ve Meclis’te bunlara ilişkin atılması planlanan adımların da ele alınması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version