Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wan sokakları: Kurtuluş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda


WAN – Siyasetteki ittifak tartışmaları ve seçim gündemini değerlendiren Wan’daki yurttaşlar, yönetimin değişimi için kurtuluşu Emek ve Özgürlük İttifakı’nda gördüklerini belirtti. 

 

Seçimler yaklaştıkça ittifak partileri arasındaki tartışmalar da gittikçe alevleniyor. AKP-MHP’nin başını çektiği Cumhur İttifakı ile CHP-İYİ Parti’nin başını çektiği Millet İttifakı’nın seçim endeksli çalışmaları sürüyor. Diğer yandan HDP’nin öncülüğünü yaptığı Emek ve Özgürlük İttifakı çalışmaları devam ediyor. Ortak mücadele temelinde bir araya gelen Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, 2023’ün ilk günlerinde bir araya gelerek, önümüzdeki sürecin yol haritasını belirleyecek. Yılın ilk mitingi ise İstanbul’da 15 Ocak’ta Kartal Meydanı’nda yapılacak. 

 

İttifak ve seçim gündemine dair mikrofon uzattığımız Wan sakinleri, ülke yönetiminin değişmesini istedi. Wanlılar, değişimi de Emek ve Özgürlük İttifakı’nda gördüklerini ifade etti.  

 

‘DÜZEN DEĞİŞMELİ’

 

Mevcut iktidarın değişmesi için Kürtlerin bir arada hareket etmesi gerektiğini ifade eden Tayfun Bakır, “Kürtler başta olmak üzere tüm halkların bunun bilincinde olup, halkla iç içe olan Emek ve Özgürlük İttifakı’na destek vermesi gerekiyor. Halka yapılan bu zulmü herkesin artık görmesi gerekiyor. Artık yeter, bu düzenin değişmesi gerekiyor. Halk olarak evimize kuru ekmek dahi götüremez hale geldik. Ekonominin durumu zaten ortada. Asgari ücreti 8 bin 500 TL yaptılar ama yarın yapacakları yeni zamlarla bu paranın bir değeri kalmayacak. Bu yoksulluk ve perişanlığın bitmesi için Kürtler kendi partilerine oy vermelidir. Kürt halkı için diğer ittifakların hiçbir farkı yoktur. Bu nedenle biz Emek ve Özgürlük İttifakının yanındayız” dedi. 

 

YAŞADIĞI PİŞMANLIĞI ANLATTI 

 

İki dönem AKP’ye oy verdiğini söyleyen İrfan Turgut, AKP’ye oy verdiği için pişman olduğunu belirtti. Turgut, “İki ayağım kırılsaydı da AKP’ye oy vermeseydim. Çok pişmanım. 55 yaşındayım, hayatım boyunca böyle bir yoksulluk ve işsizlik görmedim. İnsanlar aç ve perişan. Bazı insanlar evlerine ekmek dahi götüremiyor. Ülkenin altını üstüne getirdiler. Diğer ülkelerin insanlarına baktığımızda kendimizden utanıyoruz. AKP, yıllardır insanları kandırdı, kandırmaya da devam ediyor. Şimdi de 2023 yalanını ortaya attılar. AKP’ye oy verenler bir daha düşünsünler. Bu parti sadece zenginleri düşünüyor. Böyle bir duruma geldik ki artık yaşamak bile istemiyoruz. Gençlerin hiçbir gelecekleri yok. HDP’nin öncülük ettiği Emek ve Özgürlük İttifakı’na sonuna kadar destek vereceğim” şeklinde konuştu. 

 

Wan’da yoksulluk olduğunu belirten Hacı Özdemir, “Bu memlekette iş imkanları yok denecek kadar az. Halkın sorunlarıyla ilgilenen, mazlumun halinden anlayan ittifaka destek vereceğiz. Sadece seçimden seçime bu halkı hatırlamasınlar. Her zaman halkın yanında olmalılar. Bu yüzden halkın yanında olan, halkın sorunlarına değinen Emek ve Özgürlük İttifakı’na destek vereceğiz” diye konuştu. 

 

‘HDP OLMADAN KİMSE KAZANAMAZ’ 

 

Her zaman HDP’nin yanında olduklarını ifade eden İbrahim Sancak, HDP’siz herhangi bir ittifakın kazanma şansının olmadığını vurguladı. HDP’nin seçimlerde kilit parti konumunda olduğunu ifade eden Sancak, “Siyasetçilerimiz cezaevine atıldılar. Çünkü Cumhur ve Millet ittifaklarının birbirlerinden hiçbir farkı yok. Bundan dolayı rengimiz HDP’dir. Bugün eğer CHP iktidara gelirse AKP’den bir farkı olmayacaktır. Bundan sonra buradan AKP’ye hiçbir şekilde oy çıkmayacak. Van halkı olarak desteğimiz Emek ve Özgürlük İttifakı’nadır” ifadelerini kullandı. 

 

Murat Kaya ise, HDP’yi desteklediğini belirterek, şunları söyledi: “HDP’nin içinde olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’na destek veriyoruz. Çünkü HDP bir umuttur. Biz umudu HDP ve içinde olduğu ittifakta görüyoruz. Diğer iki ittifaktan hiçbir beklentimiz ve umudumuz yok. Zaten bu partilerin ülkeyi ne hale getirdiğini yaşayarak gördük. Bu halka, yıllardır zulüm yapıyorlar. Bu zulme ‘dur’ demek için oyumuz ve rengimiz HDP’dir.” 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version