Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Viktor Bout: Fırsatım olsa Ukrayna’daki savaşa gönüllü giderdim

Viktor Bout: Fırsatım olsa Ukrayna'daki savaşa gönüllü giderdim


– ABD ile Rusya arasında perşembe günü yapılan tutuklu takası sonucu serbest kalarak ülkesi Rusya’ya geri dönen “Ölüm Taciri” lakaplı eski silah tüccarı Victor Bout, devlet destekli Rus televizyonu Russia Today’e (RT) konuştu. Bout, Ukrayna ile savaşta olan Rusya’yı “tüm kalbiyle” desteklediğini söyledi.

‘FIRSATIM OLSA SAVAŞA GÖNÜLLÜ KATILIRDIM’

Daha önce ABD’de 2016 başkanlık seçimlerini etkilemek için faaliyet yürüten bir Rus ajanı olduğu gerekçesiyle üç yıl hapis cezasına çarptırılan Maria Butina’nın sunuculuğunu yaptığı programda konuşan Bout, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini “tüm kalbiyle” desteklediğini, fırsatı ve gerekli becerileri olsaydı “kesinlikle gönüllü olarak savaşa katılabileceğini” söyledi.

‘HÜCREMDE PUTİN’İN RESMİ VARDI’

Hücresinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir portresi olup olmadığı sorulduğunda, “Evet, her zaman. Neden olmasın? Rus olduğum ve başkanımız Putin olduğu için gurur duyuyorum” dedi.

Bout, Afganistan’a silah tedarik etmediğini ve Taliban’la hiçbir bağlantısının bulunmadığını da savundu.

2012’de silah ticareti nedeniyle ABD’de 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Victor Bout perşembe günü Rusya’da uyuşturucu madde bulundurmak suçundan dokuz yıl hapis cezasına çarptırılan ABD’li kadın basketbol oyuncusu Brittney Griner ile takas edilmişti. Abu Dabi’de yapılan takasta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de arabuluculuk yapmıştı.

‘GRINER’A ŞANS DİLEDİM’

Röportajda Griner için de yorumda bulunan Bout, “Ona şans diledim, hatta bana elini uzattı” dedi.

“Geleneklerinde herkese bol şans ve mutluluklar dilemek olduğunu” söyleyen Viktor Bout, Griner’ın kendisine “olumlu bir eğilim gösterdiğine” inandığını da sözlerine ekledi.

Serbest bırakıldıktan sonra cuma günü erken saatlerde ABD’ye dönen 32 yaşındaki Griner için, Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, “morali yerinde” ve “inanılmaz derecede nazikti” demişti

ESİR DEĞİŞİMİ ABD’Lİ DENİZ PİYADESİNİ KAPSAMIYORDU

İki ülke arasında yapılan esir değişimi, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın haksız yere tutuklandığını ilan ettiği bir başka ABD’li olan deniz piyadesi Paul Whelan’ı içermiyordu. Whelan, 2018 yılında casusluk suçlamasıyla tutuklanmış ve ABD’li yetkililerin haksız olarak nitelendirdiği bir davada 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version