Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uluslararası Af Örgütü’nden fotoğraf sergisi

Uluslararası Af Örgütü'nden fotoğraf sergisi


Anıl Cengiz BÖLÜKBAŞ


ANKARA – Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesinin yıldönümü olan 10 Aralık İnsan Hakları Günü haftasında “barışçıl protesto gösterilerinde eylemcilerin taleplerinin” yer aldığı fotoğraflardan oluşan sergiyi Ankara’da düzenlenen resepsiyon ile açtı. Mimarlar Derneği’nde gerçekleşen açılışa milletvekilleri, insan hakları ve meslek örgütleri yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Sergide Soma Maden Katliamı, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı, kadın mücadelesi ve Onur Yürüyüşleri’ne ilişkin fotomuhabirlerin çektiği 23 fotoğraf bulunuyor.

‘GÖLGEDE KALAN MESAJLARINI İLETELİM İSTEDİK’

Açılışta konuşma yapan Uluslararası Af Örgütü Lobi Koordinatörü Damla Kuru, bu sene barışçıl protesto hakkını yoğun olarak çalıştıklarını ve gelecek sene de yoğun olarak çalışmayı düşündüklerini söyledi. Dünyada ve Türkiye’de barışçıl protestolara sebep olan hak ihlallerini ortadan kaldırmak yerine protestocuların hedef gösterildiğini vurgulayan Kuru, “Fakat biz bu sene farklı bir şey yapalım dedik, hem protestonun bir hak olmasını hem de sanatla beraber değerlendirilebilecek bir şey olmasından yola çıkarak, polis şiddetine odaklanmayalım ve protestocuların gölgede kalan mesajlarına odaklanalım istedik” dedi.

Sergi 19 Aralık gününe kadar saat 10:00 ile 17:00 aralarında Mimarlar Derneği’nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version